AMSTERDAM - Op zondag 2 juni 2024 staat de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam op de fietsagenda. Vanaf de twee startlocaties in Uitgeest en Uithoorn maken de deelnemers een verrassende rit van 65, 120 of 170 km langs de oude verdedigingslinie van Amsterdam. De inschrijving voor dit zomerse fietsevenement van sportorganisatie Le Champion is nu geopend.

Na de succesvolle 3e editie met ruim 1.200 deelnemers vindt ook de 4e editie aan het begin van de zomer plaats. Deze plek op de fietskalender maakt dat de Ronde van de Stelling van Amsterdam buiten de schoolvakanties valt en dat de rit als voorbereiding op de Ronde van de Westfriese Omringdijk gereden kan worden.

Langs werelderfgoed


De routes brengen de deelnemers gedeeltelijk langs de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie is 135 kilometer lang en bestaat uit 46 forten en veel batterijen, dijken en sluizen. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Volop verzorging bij de forten


Naast de goede verzorging bij de start- en finishlocaties bij Fort aan den Ham in Uitgeest en UWTC in Uithoorn, wordt er onderweg ook voor goede ravitaillering gezorgd. De verzorgingsposten worden in stijl uitgekozen en zullen de zomerse tocht een historisch tintje geven.

Fietsen voor het Diabetes Fonds


Bij de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam wordt er gefietst voor een nieuw goed doel. Vanaf dit jaar zetten de organisatie en de deelnemers zich in voor het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes te voorkomen en te genezen. Dit doen zij via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Bij inschrijving voor de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam hebben de deelnemers de mogelijkheid om een vrijwillige donatie aan het Diabetes Fonds te doen of om een sponsoractie te starten.

Inschrijven


Fiets jij op zondag 2 juni een van de mooie routes van 65, 120 of 170 km langs een ring van forten? Schrijf je dan nu in via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl. Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Ronde van de Stelling van Amsterdam of ben je op zoek naar leuke fietsuitdagingen in het voorjaar? Ontdek dan ook de andere fietsevenementen van Le Champion, zoals de Omloop van Zandvoort op 24 maart en de Ronde van Noord-Holland op 20 april.