NOORD-HOLLAND - De Dam in Amsterdam staat op zondag 22 september de hele dag in het teken van fietsen. De vernieuwde afstanden van 40, 60, 90, 110 en 160 km duiken vanaf de Dam onder het IJ door en gebruiken de IJtunnel als springplank om het achterland ten noorden van Amsterdam in te duiken. Iets wat slechts één keer per jaar mogelijk is. De inschrijving voor deze fietsklassieker is geopend.


Een fietsevenement voor iedereen

De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is met vijf verschillende afstanden geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Iedereen kan dus aan deze toertocht meedoen, van keuvelaars tot doortrappers, van vriendengroepjes tot fietsclubs en van poldergekken tot Randstedelingen. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems, elektrische fietsen en OV-fietsen. Er is keuze uit afstanden van 40, 60, 90, 110 of 160 km.

Onbezorgd genieten onderweg

Afhankelijk van de gekozen afstand fiets je onderweg door prachtige plaatsen als Edam, Monnickendam, Schoorldam en West-Knollendam. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op unieke locaties. Dankzij de vernieuwde afstanden komen de fietsers langs nieuwe verzorgingspostlocaties in Hoogwoud en Katwoude.

Wielerfeest op de Dam

De start én finish zijn voor alle afstanden naast het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Dit plein, wat stamt uit de 12e eeuw, wordt omgetoverd tot een sfeervolle start/finish locatie. Deelnemers kunnen hier na afloop gezellig proosten op hun prestatie onder het genot van een hapje, drankje en gezellige muziek.

Fietsers gaan buiten adem voor gezonde lucht

Longfonds is het officiële goede doel van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic. Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen omdat onze longen van levensbelang zijn. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam. En dat heb je extra hard nodig wanneer je een sportieve prestatie op de fiets levert. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een eigen actiepagina aanmaken.

Inschrijven

De reguliere inschrijving is geopend t/m 9 september 2024. Inschrijven is mogelijk via www.saxodamtotdamfietsclassic.nl

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 80.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Saxo Dam tot Dam FietsClassic, organiseert Sportorganisatie Le Champion op zaterdag 21 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 13.000 wandelaars en de Damloop by night voor 12.000 hardlopers. Op zondag 22 september staat de NN Dam tot Damloop op de agenda voor 50.000 hardlopers. Kijk voor meer informatie op lechampion.nl/dam-tot-dam-weekend