HEERHUGOWAARD – Na twee jaar als elfde te zijn geëindigd wist KSV zich dit seizoen moeiteloos te handhaven. Uiteindelijk sloot de ploeg uit ‘t Kruis 2017/2018 af met een zesde plaats.

Het afgelopen seizoen zal een hoop rust hebben gegeven bij de ‘vriendenploeg’ die KSV is. Na twee jaar achter elkaar als elfde te zijn geëindigd hoefde het zich dit seizoen dus geen zorgen te maken over degradatievoetbal.

De vierde klasse waarin KSV uitkomt is minder sterk dan vorig jaar, meent Tristan Ooms. ‘Vorig seizoen speelde we in een zwaardere competitie. In deze vierde klasse B waren de ploegen onderin ook een stuk zwakker dan vorig seizoen.’ zegt de oefenmeester.

Ondanks dat de klasse misschien wat minder zwaar is kan KSV terugkijken op een goed seizoen. ‘We hebben ons al vroeg veilig gespeeld en dit hebben we gedaan met een kleine groep. Doordat we weinig blessures en schorsingen hebben gehad konden we veelal in de zelfde samenstelling spelen en dat is terug te zien in de resultaten.’ stelt Ooms.

In 22 competitieduels boekte KSV negen keer een overwinning, terwijl het driemaal gelijkspeelde en tien nederlagen leed. Het zijn cijfers waarmee de Heerhugowaarders zich wisten te handhaven. ‘Iedereen weet dat we niet het best voetballende team hadden maar met tweehonderd procent inzet hebben we een mooi resultaat bereikt met elkaar.’ vervolgt de coach.

Hugo Boys uit
Op de vraag wat de mooie momenten zijn van dit seizoen plukt Tristan Ooms er een wedstrijd uit. ‘De winst bij Hugo Boys’, zegt de hoofdtrainer. Tegen de ploeg uit De Noord boekte KSV een 2-3 zege dankzij treffers van Don van Sermondt, Jonathan Zonneveld en Bart Velseboer. ‘Een ander hoogtepunt dit seizoen is dat we met een smalle selectie al zo vroeg veilig waren.’ vervolgt de coach.

Middenmoot
KSV lijkt ook volgend seizoen een plek in de middenmoot te kunnen bemachtigen. ‘Met een paar versterkingen erbij moeten we zeker een goede middenmoter gaan worden met KSV.’

De ploeg ziet Danny Konijn, Danny Havermans en Rick Does terugkeren terwijl Sander Willemse en Dion Bleeker overkomen van SVW’27. Tevens maakt Jouke Tuinstra (DTS) de overstap naar ‘t Kruis.