HEERHUGOWAARD – Lang had Jake Mak afgelopen woensdagmiddag niet nodig om Skott van der Vliet van zich af te schudden. Beide sets werden met 6-0 gewonnen waardoor Mak de eerste ronde zonder problemen doorkomt. Duidelijk is dat hij het ritme na zijn schorsing weer terug heeft.

In competitieverband maakte Jake Mak al eerder zijn rentree, maar afgelopen woensdag begon hij tijdens het Heerhugowaards/Baanbereik Open aan zijn eerste toernooi na zijn schorsing, die hem tot 24 februari jl. aan de kant hield. Weliswaar mocht hij sinds december al weer trainen, maar het spelen van wedstrijden kon pas daarna. Dat deed hij bij zijn club TV Heerhugowaard waar hij aansloot bij de heren 1. ‘Ik speelde altijd bij het gemengde team. Bij de heren 1 is het ook gezellig en relaxter. Vooral de eerste twee wedstrijden waren anders dan het trainen. Toen was er gezonde spanning. Het is lekker om weer te spelen’, stelt de 29-jarige man uit Ursem.

Extra leuk
Mak geniet zichtbaar van het spelletje. ‘Ik had ruim een jaar niet gespeeld dus het is extra leuk.’ Zijn schorsing was weliswaar twee jaar, maar doordat de uitspraak pas een half jaar later kwam en met terugwerkende kracht inging hoefde Mak minder lang afstand te nemen van het tennis. Het verhoogde bij hem het plezier in het spelletje. Daarmee verscheen hij ook in Heerhugowaard om bij zijn eigen club mee te doen aan het Heerhugowaards/Baanbereik Open, en toonde hij aan het niet verleerd te zijn. Na 23 minuten had hij de zege immers al binnen tegen Van der Vliet, die zich als lucky loser had geplaatst voor het hoofdtoernooi. ‘Je eerste toernooi is toch anders’, weet Mak.

De organisatie ziet in Mak een grote kanshebber voor de eindzege. De Ursemmer begon als eerst geplaatste aan het jaarlijks terugkerende tennisevenement. Ook van Pascal Wagemaker, spelend bij TV Heerhugowaard, wordt het nodige verwacht. De verliezend finalist van vorig jaar Martijn Kerssens gaf afgelopen woensdagochtend afbericht waardoor er in ieder geval één concurrent voor de toernooizege van het deelnemersveld verdwijnt.

Plezier
Zelf weet Mak ook waar hij voor speelt. ‘Bij je eigen club een toernooi spelen is extra speciaal. En je wilt altijd winnen.’ Het zou nog een boost zijn voor zijn enthousiasme dat al zo hoog is. ‘Sinds dit jaar haal ik er extra plezier uit. Dat is het grote verschil met een jaar geleden, want als je iets een jaar niet mag dan wordt het extra leuk.’