HEERHUGOWAARD - Voor het eerst in twee jaar heeft Reiger Boys weer een tweede vrouwenteam. Met dit talententeam is er voor gekozen om niet als Vrouwen 2, maar als Jong Reiger Boys de competitie in te gaan. Het nog zeer jonge team komt hoofdzakelijk voort uit de MO19 van een seizoen eerder en staat onder leiding van de ervaren trainer/coach Janny Timisela.

Met Timisela start Jong Reiger Boys dit seizoen in de 3e klasse waarbij de doelstelling niet zo zeer is om direct te promoveren. Het jaarlijks afleveren van speelsters aan de Vrouwen 1 van trainer/coach Cor Smit is belangrijker. Zo maakten afgelopen seizoen al talenten als Merel Albertsma, Manon Huisman en Jitske Li de stap van de MO19 naar Vrouwen 1 en ook het huidige Jong Reiger Boys herbergt veel talent, waarmee de toekomst van het vrouwenvoetbal bij Reiger Boys gewaarborgd lijkt. Voor Timisela is het een mooie uitdaging om met deze talenten in de slag te gaan nadat ze zowel als speelster als trainster op het hoogste niveau heeft gewerkt. De afgelopen jaren werden de MO19 en MO17-teams van de Heerhugowaardse club steevast kampioen van de hoofdklasse. Men had er voor kunnen kiezen om met het grootste gedeelte van het team nog een jaar in de MO19 door te gaan, maar er is bewust voor gekozen om onder meer fysieke weerstand de vrouwencompetitie in te gaan. Tevens traint de gehele selectie (VR1 en Jong RB) op dinsdag en donderdag onder leiding van Smit en Timisela.

Jong Reiger Boys is in ieder geval prima van start gegaan in de 3e klasse want de eerste twee wedstrijden werden inmiddels in winst omgezet. Nadat er verleden week al in Katwijk van Rijnvogels met 1-2 gewonnen was deze zaterdag DVVA VR1 de tegenstander. In een moeizame eerste helft lukte het de talenten nauwelijks om door de stugge defensie van de Amsterdammers te komen maar op slag van rust wist aanvoerster Fay Rood alsnog de ban te breken: 1-0. Zeven minuten na de rust werd die score verdubbeld door Zoë Dobber en hiermee was het verzet van DVVA eigenlijk gebroken. In een veel betere tweede helft kreeg Jong Reiger Boys vervolgens een handvol kansen, maar het was alleen Rood die met haar tweede van de middag nogmaals het net wist te vinden.

Komende zaterdag 7 oktober speelt Jong Reiger Boys opnieuw thuis als ARC op bezoek komt naar De Wending (12.30 uur)

VROUWEN ZATERDAG 3e KLASSE A

Jong Reiger Boys - DVVA VR1 (3-0)

45. Fay Rood 1-0
52. Zoë Dobber 2-0
70. Fay Rood 3-0