ZUID SCHARWOUDE – Door de beslissing van het bestuur van AFC’34 om na dit seizoen zonder het eerste zondagelftal door te gaan, moesten de spelers gaan nadenken over hun toekomst. Jordy Cretier heeft een nieuwe club gevonden, LSVV.

Jordy Cretier maakte halverwege 2017 de overstap van SVW’27 naar AFC’34. Aan de Robonsbosweg ging hij voor de uitdaging op een hoger niveau. Bij de eersteklasser speelde hij zichzelf al snel in de basis. Zijn verblijf in Alkmaar blijft echter bij slechts één seizoen.

,,Het is een warme club. Ik ken er veel mensen” vertelt Cretier over zijn keuze voor LSVV, dat eveneens actief is in de eerste klasse. ,,Het is een hechte groep. Ze werken hard voor elkaar en ik dat is denk ik één van de belangrijkste dingen voor een amateurclub” vervolgt de middenvelder.

Hogerop
Cretier vertrok bij SVW’27 omdat hij op een hoger niveau wilde spelen. Opnieuw een stap omhoog was niet wat de Heerhugowaarder wilde. ,,Ik heb er wel over nagedacht maar ik vind als ik dat ga doen dat ik een keuze moet gaan maken tussen zaalvoetbal en veldvoetbal. Nu kan ik het mooi combineren”.

Dit seizoen richt Cretier zich op AFC’34. Voor het volgende seizoen heeft de Heerhugowaarder ook een doel. ,,Ik denk dat we niet te hoog moeten gaan kijken. Een plek in de middenmoot vind ik wel reëel. Alles daar boven is is mooi meegenomen”.