'T KRUIS - Groot feest afgelopen vrijdagavond bij voetbalvereniging KSV in 't Kruis. Met een jaar uitstel vanwege de coronapandemie kon de Kruizer Sport Vereniging alsnog op grootse wijze het 75-jarig jubileum vieren. Dit deed men met het bekend maken van een nieuwe hoofdsponsor, het eren van twee rasvrijwilligers en de officiële opening van het kunstgrasveld.


Het werd zo alsnog een mooie zomer voor KSV, dat een jaar geleden toen men daadwerkelijk 75 jaar bestond de festiviteiten moest uitstellen. Enkele weken geleden mocht men aan het complex aan de Jan Glijnisweg al op succesvolle wijze het toernooi om de Waard Cup organiseren en afgelopen vrijdag deed men het nog eens dunnetjes over met de aftrap van het jubileumfeest.

Sponsor
Hierbij begon men met het bekendmaken van de nieuwe hoofdsponsor. Met ingang van het nieuwe seizoen zal de naam van KRN Groep op de shirts van de selectie zichtbaar zijn. Een deel van de selectie toonde vol trots het nieuwe shirt terwijl het management van de KRN Groep het ingelijste shirt overhandigd kreeg. KSV-voorzitter Remco de Boer liet weten zeer content te zijn met de overeenkomst met KRN Groep, een partij die zeer "sportminded" is en zich voor de komende drie jaar heeft vastgelegd bij KSV.

Ereleden
De Boer richtte vervolgens het woord tot twee rasvrijwilligers binnen de vereniging. Zowel voormalig (jeugd) voorzitter Ton Oosterling als Nico Blom, in het verleden ondermeer bestuurder alsmede verantwoordelijk was voor het onderhoud, hebben zich in de afgelopen 25 jaar op zeer verdienstelijke wijze ingezet voor KSV. Voorzitter De Boer vond het dan ook een eer om beide clubmensen te benoemen tot erelid van KSV. En of dat nog niet genoeg was kwam ook wethouder John Does nog het podium op om zowel Oosterling als Blom te onderscheiden met de Zilveren Reiger.

Als slotstuk mochten Does, Oosterling en Blom vervolgens ook nog op de grote rode knop drukken om daarmee het kunstgrasveld, wat een jaar eerder is aangelegd, officieel te openen. Wat volgde was een geslaagde en gezellige feestavond in het clubgebouw van KSV.

Toekomst
Remco de Boer is als huidige voorzitter met recht trots. "Het kunstgrasveld biedt zoveel meer mogelijkheden. In het verleden gebeurde het weleens dat bepaalde teams weken niet konden trainen. Daar is nu geen sprake meer van." Ook de toekomst ziet er volgens de voorzitter goed uit. "We hebben met ons eerste elftal weliswaar een stapje terug gedaan naar de vierde klasse, maar met een nieuwe bevlogen trainer en genoeg talent zien wij de toekomst hoopvol tegemoet. Onze jeugd speelt allemaal op een behoorlijk niveau en ook bij de meiden/vrouwen-afdeling zien wij een duidelijke stijgende lijn. Er staan hier nog mooie dingen te gebeuren".


Foto's: DP Sportfotografie