AKERSLOOT - SVW’27 heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om promotie. Al na drie minuten wist Jur Bruin zijn ploeg op voorsprong te zetten. Wat volgde waren 86 doelpuntloze minuten waarna de Heerhugowaarders de punten meenamen naar Heerhugowaard.

SVW’27 trof met Meervogels’31 een laagvlieger. De ploeg uit Akersloot staat er met een tiende positie allesbehalve goed op in de competitie. De voorsprong op de directe degradatie plaats is slechts twee punten waardoor het oppassen is voor Meervogels. Daarentegen is de achterstand op de middenmoot vier punten en dus moet er nog veel gebeuren om handhaving veilig te stellen.

Na drie minuten wist Jur Bruin doel te treffen waarmee de voorsprong al erg vroeg in de wedstrijd werd ingenomen. In die 0-1 voorsprong kwam in het vervolg geen verandering waardoor SVW met een hoop opluchting van het veld in Akersloot liep.

Door de overwinning en de nederlagen van Vitesse’22 en SV Beemster staat SVW’27 er nog beter voor in de derde klasse B. De achterstand op de nummer twee is slechts twee punten en daarnaast heeft SVW’27 een wedstrijd minder gespeeld dan Beemster.