HEERHUGOWAARD – Ontspannen zat Tristan Ooms langs de zijlijn alsof het een normale competitiewedstrijd is. Binnen de lijnen ging KSV freewheelend richting de overwinning en maakte de ploeg er geen moment een spannend duel van. Tegen SC Dynamo werd op overtuigende wijze de titel binnengesleept, 4-0.

De club die gewend is om in de middenmoot of de subtop te bivakkeren heeft dit seizoen een ploeg die tot meer in staat blijkt. In de loop van het seizoen groeide het geloof in de hoofdprijs. In de afgelopen weken maakte de ploeg uit ‘t Kruis er samen met Strandvogels een spannende titelrace van die op doelsaldo beslist leek te worden. Beide teams behaalden grote overwinningen op WMC, terwijl de zege van de concurrent uit Onderdijk afgelopen week van 18-0 werd gecorrigeerd naar 16-0.

Ontspannen
Een half uur voor de aftrap stond de staf van KSV uiterst ontspannen terwijl de spelers zich opmaakten voor de kampioenswedstrijd. Het tekent de club die vooral bescheiden blijft. Enige spanning was er ook niet te ontdekken bij coach Tristan Ooms. ‘We hebben Jochem ook gewoon zijn momentje gegeven tijdens de bespreking. Gewoon normaal gedaan. We voelden het hele jaar geen druk. Ook vandaag heb ik geen spanning. Ik heb rustig gezeten vandaag’, zei de coach na afloop. Al het hele jaar maakt Jochem, die een verstandelijke beperking heeft, deel uit van de staf. ‘Hij moest eigenlijk handballen, maar we hebben geregeld dat hij erbij kon zijn. Hij hoort er ook gewoon bij.’

Eigen kracht
KSV begon op de laatste speeldag met een voorsprong van drie doelpunten. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Dynamo werd er meermaals geschakeld met Onderdijk waar concurrent Strandvogels speelde, maar nerveus hoefde de ploeg niet te worden. Waar de concurrent op 0-0 bleef steken maakte de Heerhugowaardse ploeg het op eigen kracht af. ‘We hebben het op volle kracht gedaan. Dit is niet het mooiste duel, maar wel de lekkerste’, lachte Ooms. ‘Met redelijk veel publiek is dit fantastisch.’

Puntjes op de i
Een belangrijk verschil met vorig seizoen was de komst van meerdere spelers. Danny Konijn keerde terug bij zijn oude liefde en liet tegen Dynamo zien waarvoor hij gekomen is. Met een schot in de verre hoek scoorde hij zijn 27e treffer van het seizoen. De ban was gebroken, waarna KSV de titel veiligstelde. Guido Snel tekende nog voor rust voor de bevrijdende tweede treffer. Ook Danny Havermans, vorig jaar nog LSVV, sloot weer aan bij zijn vrienden in ‘t Kruis. Met een vrije trap besliste hij de kampioenswedstrijd, waarna Rick Does de titel nog meer glans gaf door de 4-0 te maken. ‘We houden van het spelletje. Dit is heerlijk’, stelde Bart Velseboer, die van een afstandje met zijn gezin geniet van zijn feestvierende teamgenoten. ‘Met die nieuwe spelers erbij werden inderdaad de puntjes op de i gezet.’

Wat volgde was dolle vreugde bij KSV. Waar Jochem op de rug van doelman Dion Bleeker sprong ontkurkte Danny Konijn de champagne. Ooms: ‘Dit is fantastisch. We hebben veel gelachen en dit was een geweldig jaar.’ De historische promotie naar de derde klasse is een feit voor KSV. Hoe het op dat niveau zal gaan moet later blijken. Eerst kan de ploeg genieten van de behaalde titel. Iets wat KSV kennende wel goed moet komen.

KSV – SC Dynamo 4-0 (2-0)
16. Danny Konijn 1-0
38. Guido Snel 2-0
73. Danny Havermans 3-0
85. Rick Does 4-0

KSV: Bleeker. Biersteker (Karels/80), Willemse, Arends, Top (Van der Ham/88). Van der Roest, Havermans, M. Velseboer. Snel (Does/46), Konijn, B. Velseboer.

SC Dynamo: K. Konijn. Imming, Buisman (Huisman/77), Knijn (Schouten/77), B. Roelofsen (Timmer/65). J. Konijn, Hutting, S. Roelofsen. Zuiker, Baltus, Durzak.