HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zich zaterdagavond verzekerd van nog een jaar hoofdklasse ondanks een ruime nederlaag tegen VZV 2. De Heerhugowaardse formatie kon in theorie nog degraderen, maar aangezien de directe concurrentie ook verloor speelde men zich in eigen huis veilig.

Het was snel duidelijk dat titelkandidaat VZV deze avond een maatje te groot was voor KSV. De ploeg uit 't Veld kon de officieuze titel pakken en begon dan ook razend scherp aan het duel. Binnen mum van tijd stond KSV met 0-5 achter en bij rust was men met 5-17 eigenlijk al kansloos. Niet dat de thuisploeg ergens recht op had, maar het zat nu ook niet echt mee. Waar KSV een achttal strafworpen miste en zes maal paal en lat raakte daar vloog bij VZV vrijwel elke bal er in.

Na de pauze deed KSV het wel iets beter en wist het uiteindelijk nog dertien maal te scoren met een 18-35 eindstand tot gevolg. Nadat men allereerst de kampioensploeg van vZV had gefeliciteerd werd er vervolgens voor eigen publiek afscheid genomen van coach Sandra Groenveld en een aantal speelsters. KSV sluit het handbalseizoen over twee weken af met een uitwedstrijd bij hekkensluiter VOC 3.

Foto's: DP Sportfotografie