HEERHUGOWAARD.      Zondag 3 juli a.s. zal het Strand van Luna omgetoverd zijn tot een groot sportterrein voor de tweede editie van HAL in beweging. HAL in beweging is een lokaal initiatief van Gertie Franconeri (kankerpatiënt) en Jacco Schekkerman (fysiotherapeut). In 2015 heeft HAL in beweging samen met sponsors, partners en vele vrijwilligers € 15.000,- kunnen doneren aan de dagbehandeling oncologie in Noordwest ziekenhuisgroep Alkmaar. Ook in 2016 zal het sportevenement weer plaatsvinden met verschillende sportieve activiteiten; een obstacle run (family 3,5 en pro 7 kilometer), mountainbike tourtocht, voetbalclinic en fun voor kids. Samen sporten voor het goede doel, gericht op de inwoners van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk (regio HAL).

Deelnemers van het sportevenement kunnen kiezen uit diverse activiteiten. Middels hun deelname maken zij tevens kans op diverse prijzen beschikbaar gesteld door lokale bedrijven. Uiteraard zijn er ook verschillende activiteiten voor kinderen.

Obstacle run

Tijdens HAL in beweging 2016 vindt tevens de eerste obstacle run in Heerhugowaard plaats. Er is een parcours van 3,5 kilometer geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar en een parcours van 7 kilometer geschikt voor de pro’s en lokale bedrijventeams. De start en finish vindt plaats bij The Temple (voorheen Waerdse Tempel) bij het Strand van Luna. Hierna zullen de deelnemers door het water, tijgerend over het strand en glijdend van de helling gaan…

Mountainbike tourtocht

Voor de fietsliefhebber is er een mountainbike tourtocht die start bij het Strand van Luna en zijn weg vervolgd naar Recreatiegebied Geestmerambacht en Schoorl. Tevens is er een MTB clinic voor zowel beginners als gevorderden door Bram Rood (voormalig Nederlands kampioen MTB marathon) met technische adviezen, tips en tricks.

Voetbalclinic kids

Martijn Meerdink (oud-profvoetballer AZ) verzorgt diverse voetbalclinics voor de jeugd voor het verbeteren van de voetbaltechniek. Tevens is er de gehele dag kids fun voor kinderen tot 12 jaar.

Goede doel

De organisatie van het sportevenement is in handen van Stichting HAL in beweging met haar team van vrijwilligers, partners en sponsoren. Lokale bedrijven kunnen Stichting HAL in beweging sponsoren in natura of middels een financiële bijdrage. De volledige opbrengst van het sportevenement zal ten goede komen aan het verbeteren van het leven met kanker in de regio. De goede doelen zijn de afdeling oncologie van het Noordwest Ziekenhuis Groep in Alkmaar, Praethuys Alkmaar en de VIVA verwendag.

Algemene informatie

Het evenement HAL in beweging vindt plaats bij The Temple aan het Strand van Luna in Heerhugowaard en start zondag 3 juli a.s. om 11.30u. De programmering is terug te vinden op de website www.halinbeweging.nl en Facebookpagina www.facebook.com/halinbeweging. Aanmelden kan via http://halinbeweging.nl/inschrijvingen.