DIJK EN WAARD - Op zondag 14 april 2024 opent kanovereniging Kanowaard haar deuren. Vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur kan iedere belangstellende onder begeleiding een proefvaartje maken met één van de verenigingsboten of SUP’s aan de Westdijk 14 te Heerhugowaard.


In en rond de kantine kun je onder het genot van een kopje koffie of thee vragen stellen aan de aanwezige leden over de vereniging, het lidmaatschap en de activiteiten; open kanovaren, kajakken of SUP-en. Ook nodigt Kanowaard kinderen van harte uit om langs te komen, er is vast wel een bootje waar jij in past of vindt je het springkussen leuk! Er is een extra reden om langs te komen, omdat er op dezelfde middag gelegenheid is om kennis te maken met de nieuwbouw van naastgelegen roeivereniging OSSA en waar je kunt meevaren in een roeiboot.

Tijdens de open dag kunt u zich aanmelden voor cursussen;

Introductiecursus kanovaren
Deze cursus wordt bij voldoende aanmeldingen aangeboden na de open dag op vier woensdagavonden of twee hele dagen in het weekend. We oefenen dan met in- en uitstappen, balansoefeningen en peddeltechnieken, zoals voor-, achter- en zijwaarts verplaatsen en het varen van bochten. Ook een stukje theorie betreffende het materiaal, de vaarregels en omgaan met wind en golven komt aan bod. Behalve dat jouw vaartechniek zal verbeteren, waardoor je blessures kunt voorkomen en je het kanoën langer kunt volhouden, zul je zeker ook ervaren hoe leuk kanovaren is. Leden van Kanowaard kunnen gratis aan de cursus deelnemen en het eerste jaar tijdens Kanowaard activiteiten een verenigingsboot gebruiken.
Heeft u al een kano dan kunt u deze bij ons stallen tegen een geringe vergoeding. Als je nog geen lid bent, vragen wij een geringe vergoeding voor deelname en materiaal.

Kanotraining jeugd
Heb jij nog geen plannen deze zomer? Houd jij van water en natuur, lekker buiten actief te zijn? Heb je veel energie? Als je een zwemdiploma hebt en ouder dan zeven jaar bent, dan ben je van harte welkom om mee te doen. De eerste drie weken in de zomervakantie, elke woensdag en vrijdag, gaan we voor veel waterpret zorgen! Bij voldoende animo is het mogelijk om eerder te starten en ook na de vakantie verder trainen. Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden, kom langs op 14 april of mail ons.

Mocht je geen tijd hebben om de open dag te bezoeken maar wel interesse hebben in de introductiecursus of jeugdtraining, dan kun je je daarvoor natuurlijk ook per mail aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl.

SUP-en
Bij Kanowaard kun je ook SUP-en!! Watersportbedrijf ‘AnySup’ stelt diverse SUP’s beschikbaar, zodat je tijdens de open dag onder deskundige begeleiding kunt kennismaken met het SUP-en.

Meer informatie omtrent kanovaren, jeugdtraining, de cursussen, SUP-en en onze vereniging vindt u op onze site: www.kanowaard.nl.