ALKMAAR - AZ is het thuisduel tegen het laaggeklasseerde FC Groningen zonder kleerscheuren doorgekomen. Door een moeizame 1-0 overwinning sloot de ploeg van trainer Pascal Jansen de avond af als de nummer twee van Nederland.

Het matige duel kende wel een flitsende start. In de 5de minuut speelde Karlsson zich knap vrij en krulde hij de bal met veel achter keeper Verrips in de rechterbovenhoek. De Groningers raakten niet van slag en creëerden zelf ook enkele mogelijkheden. Manu raakte zelfs de buitenkant van de paal.

Na rust hadden Mijnans en Karlsson de wedstrijd kunnen beslissen, maar beiden kregen de bal niet langs Verrips. FC Groningen bleef daarna loeren op de gelijkmaker en perste er nog een slotoffensiefje uit. AZ bleef echter zonder al teveel problemen overeind.