HEERHUGOWAARD - KSV - Apollo’68 staat altijd garant voor een prachtige sfeer en vooral een hoop gezelligheid na afloop. Komende zondag staan beiden ploegen wederom tegenover elkaar, ditmaal in Heerhugowaard - ‘T Kruis.

Coach bij KSV is Tristan Ooms. De ervaren oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Heerhugowaarders. De vorige twee seizoenen stond hij aan het roer bij Apollo´68. Voor Ooms wordt het dus de tweede ontmoeting van dit seizoen tegen zijn oude ploeg. Ook de volgende twee seizoenen is hij hoofdtrainer bij KSV.

Spelers zijn de clubs erg trouw, met name bij Apollo´68. Met spelers als Frank Konijn, Freek en Hilco de Boer, Jos Vlaar en ook Joost Onderdelinden heeft Apollo vele spelers die kunnen worden beschouwd als ´spelers van de club´. Bij KSV zijn spelers als Maarten Arends en Jorrin Biersteker echte clubmensen.

Kijkend naar de ranglijst verschillen beiden ploegen niet veel van elkaar. KSV staat met elf punten op de dertiende positie. Apollo´68 bezet met dertien punten de tiende positie en zal de komende weken ook de punten bij elkaar moeten sprokkelen.

In de geschiedenis stond deze speciale derby al acht keer op het programma. De eerste was in 2011 toen de ploeg uit Hensbroek met 0-2 won in de nacompetitie. In totaal won KSV op eigen terrein eenmaal, speelde het eenmaal gelijk en verloor het tweemaal. Op het complex van Apollo’68 won de thuisploeg nog nooit. KSV won twee keer, en tweemaal eindigde de derby in een gelijkspel.

Eerder dit seizoen was de eindstand 2-2. Bij Apollo’68 maakte Freek en Hilco de Boer de doelpunten. Namens de Kruizenaren scoorden Bart Velseboer en Giel Borst.

Na elk duel is er live muziek wat er voor zorgt dat het ook komende zondag een hele mooie middag zal worden. Aftrap 14.00 uur.