AMSTERDAM - Maxim Meijerink en Amber Breed hebben een knappe prestatie neergezet tijdens de roeiwedstrijd De Tweehead in Amsterdam. Beide jeugdleden, van roeivereniging Ossa uit Heerhugowaard, zijn veelbelovende talenten, die hun vele trainingsuren nu beloond zien met het behalen van blik.

De tweehead is een wedstrijd over 2,5 kilometer op de Amstel. In het parcours bevinden zich een aantal bruggen, tezamen met de vele woonboten en de bochtige Amstel vereist dit goede stuurmanskunsten. De start is ter hoogte van de Amsteldijk bij roeivereniging Willem III. Maxim startte met een jeugdlid van roeivereniging het Spaarne in het jongens 16 veld 2+ en Amber startte ook in combinatie met het Spaarne in het meisjes 18 veld 2+. De deelnemers starten met tussenpozen van 15 seconden vanuit een varende positie (zogenaamde “vliegende start”). Na 2,5 kilometer is de finish in Amsterdam aan de Weesperzijde, voor het clubgebouw van roeivereniging De Hoop.

Maxim wist in zijn deelnemersveld de snelste tijd te behalen en finishte in 8:41.0. Ook Amber was de snelste in haar veld en zette een tijd van 9:28.4 neer. Hun prestatie werd met blik (roeiersterm voor medaille) beloond!