HEERHUGOWAARD - Het zal voor velen een opluchting zijn dat komend weekend de handbalderby van Heerhugowaard tussen de damesteams van Tornado en KSV weer voor publiek gespeeld gaat worden. Er worden dan ook zeker volle tribunes verwacht komende zaterdagavond.


Het is ditmaal Tornado dat thuis speelt al maakt dit niet veel ut omdat beide ploegen sporthal Waardergolf als thuisbasis hebben. Van zowel Tornado als KSV wordt er dan ook een flinke supportersschare verwacht.

Nadat ook de huidige competitie in november werd stilgelegd kwam deze vanaf half februari maar weer moeizaam op gang. Zo speelde KSV sinds die tijd inmiddels vijf wedstrijden en kwam Tornado pas twee keer in actie. De stand in de competitie is dan ook behoorlijk scheef en er zullen her en der nog heel wat wedstrijden ingehaald moeten worden.

Gezien de resultaten van dit jaar is het KSV van coach Theo Krom weliswaar de favoriet, doch in de derby blijft alles mogelijk. Alle vijf wedstrijden die KSV dit jaar speelde werden in winst omgezet en de ploeg staat dan ook op een keurige tweede plaats. Tornado kwam dus pas twee keer in actie waarin men verloor van Meervogels en de huidige koploper ZAP DS2 en de ploeg staat voorlopig negende in de hoofdklasse. Zoals gezegd zegt het verschil op de ranglijst niets over wat er zaterdag staat te gebeuren. Daarnaast zal Tornado gretig zijn om zich te revancheren voor de eerdere nederlaag dit seizoen tegen KSV, toen nog in een lege sportzaal. Ook dat zal zaterdag anders zijn!

Tornado DS1 - KSV DS1 start zaterdag 12 maart om 20.30 uur in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard.