HEERHUGOWAARD - De dames van handbalvereniging Geel Zwart hebben zaterdagavond de koppositie verstevigd door de zware uitwedstrijd bij KSV in winst om te zetten. ,,Een opluchting", volgens coach John Zeeuw van de ploeg uit 't Zand. ,,We weten dat KSV een goede ploeg heeft en na de zware wedstrijden van afgelopen week ben ik zeer content dat wij de zege hier hebben kunnen behalen".

De oefenmeester doelde daarmee op het eerste puntenverlies in competitieverband dat de ploeg vorige week leed tegen VOC, en op de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag waarin Geel Zwart te sterk was HV Kras/Volendam. In eerste instantie leek er van vermoeidheid geen sprake want zijn ploeg nam in Sporthal Waardergolf al snel een 0-3 voorsprong tegen de nummer drie in de stand, KSV. De thuisploeg nam vervolgens het heft in handen, en Geel Zwart had met name geen antwoord op de snelle breaks van hoekspeelster Judith Groot die in de eerste helft liefst zes keer scoorde. Dat de Heerhugowaardse formatie dan ook met een 15-11 voorsprong ging rusten was zeker niet onverdiend te noemen.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. Geel Zwart voelde er niets voor om voor de tweede week op rij punten te verspelen en ging voortvarend in de achtervolging. Binnen mum van tijd was de stand gelijk getrokken naar 17-17 en behalve de immer veel scorende Elles Bakker vond ook hoekspeelster Marjolein Hoebe veelvuldig het net evenals Rianne Blaauboer. Op het moment dat KSV een aantal tijdstraffen kreeg te verwerken en even met vier veldspeelster stond sloeg de koploper genadeloos toe en dit kwam de thuisploeg niet meer te boven. Waar de Geel Zwart-defensie in de eerste helft nog wel wat steekjes liet vallen stond men nu als een huis en ook keepster Bianca Prinse kon zich enkele malen fraai onderscheiden waardoor de gasten er met een 23-26 zege vandoor gingen.

Coach Zeeuw die een verleden heeft bij KSV kon na afloop dan ook niet anders dan tevreden zijn. ,,Dat we vier goals achter staan bij rust hebben wij aan ons zelf te wijten zowel verdedigend als aanvallend. Ik ken KSV van haver tot gort en wist dat er nog genoeg mogelijk was, maar we moesten wel de boel weer even op scherp zetten. De meiden hebben dat prima opgepakt in de tweede helft en over resultaat en uitvoering ben ik dan ook zeer te spreken". Voor beide teams staat er volgend weekend een uitwedstrijd op het programma. KSV gaat op zaterdag op bezoek bij Cometas en Geel Zwart zal zondag bij hekkensluiter Aalsmeer 2 de koppositie nog verder willen verstevigen.

KSV - Geel Zwart 23-26

Topscorers KSV: Judith Groot (6), Jacqueline Kohne, Rosina Vreeburg, Mandy Zijlstra (ieder 4), Jorien Weel (2), Patty Bakker, Jonna Lemstra, Kim van Schepen (ieder 1)

Topscorers Geel Zwart: Elles Bakker (9), Rianne Blaauboer (6), Marjolein Hoebe (5), Sanne de Wit (4), Milou Dignum, Tamara Visser (ieder 1)