HEERHUGOWAARD - Een week voor de derby tegen KSV is de koploper van de hoofdklasse, Tornado, het handbaljaar 2020 begonnen met een ruime zege. Hekkensluiter GreenPark/ Aalsmeer DS2 werd met 25-14 verslagen.

Het werd een gemakkelijke middag voor de ploeg van coach Hans Eilers, zonder uitmuntend te spelen. De Aalsmeerse tegenstand was immers te zwak om er ook een echte wedstrijd van te maken. De gasten maakten nog wel de eerste goal van de wedstrijd, maar binnen mum van tijd was het 5-1 en geleidelijk liep de Heerhugowaardse formatie steeds meer uit om met een 14-7 voorsprong te gaan rusten.

Ook de tweede helft gaf een zelfde beeld en het was met name aanvoerster Anja Borst, deze wedstrijd goed voor zeven treffers, die goed op schot was. Keepster Britt Driesse hoefde net als Sanne Mulder in de eerste helft slechts zeven keer te vissen waardoor men de wedstrijd eindigde op 25-14.

Door de zege behoudt Tornado een voorsprong van één punt op directe concurrenten SV Zeeburg en Cometas.

Tornado DS1 - GreenPark Aalsmeer DS2 25-14 (14-7)

Doelpunten: Anja Borst 7, Sindy Schouten 4, Britt Rood 3, Suzie Wijnker 3, Kelly Aalberse 2, Danielle Postma 2, Marloes Bak 2, Desi Krom 1, Isa Botterhuis 1.

KSV
Ook de handbalsters van KSV behaalden de volle winst. Op bezoek bij De Valken won de ploeg van coach Theo Krom met 18-20. KSV staat op de zesde plaats in de hoofdklasse op zes punten achterstand van Tornado.

Komende zaterdag 11 januari staat de wedstrijd KSV-Tornado op het programma. Het duel begint om 20.20 uur in De Waardergolf.

Foto's: DP Sportfotografie