ZAANDAM - Afgelopen zaterdag ging het nieuwe korfbal zaalseizoen voor Apollo 1 van start in een poule met vier teams.


Het team ZKV ’31 1 uit Zaandam startte de wedstrijd sterk door met een snelle 4-1 voor te komen, maar Apollo kon dit bijbenen en kwam terug tot een stand van 4-4. Apollo kon deze lijn verder doortrekken door zeer sterk te verdedigen, waardoor de aanval veel tijd kreeg om de goals te maken. Met een voorsprong van 5-6, werd deze verder uitgebreid en niet meer uit handen gegeven. Ruststand: 8-12.

Het was een prachtige teamprestatie met vooral goed verdedigend spel van Apollo 1. De voorsprong werd in de tweede helft nog groter gemaakt, met een mooie eindstand van: 12-18. Hiermee pakt Apollo 1 na de eerste wedstrijd gelijk welverdiende punten én uiteraard de voorlopige 1e plek in de zaalcompetitie.

De volgende wedstrijd tegen Rapid 1 (Haarlem) staat gepland op zaterdag 12 februari om 15.55 uur in de Deimoshal in Heerhugowaard. Publiek is weer van harte welkom! Denk om het coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje.

Nieuwe aanpaste competitie als gevolg van corona.
In november startten de korfballers vol goede moed de zaalcompetitie. Met één gespeelde wedstrijd waarvan het resultaat vervolgens ongeldig is verklaard, werd de competitie vanwege corona opnieuw stilgelegd. De KNKV heeft in gehalveerde poules de zaalcompetitie opnieuw laten starten. De nummer één en twee van elke poule in de 2e klasse krijgen aan de hand van beslissingswedstrijden de kans om te promoveren naar de 1e klasse.