HEERHUGOWAARD - Twee speelrondes voor het einde van de competitie heeft KSV haar verblijf in de vierde klasse definitief veilig gesteld. In Wormerveer werd het plaatselijke Saenden, nummer twee op de ranglijst, met 1-4 kansloos gelaten.

Toen KSV in december nog onderaan stond werd er niet veel kans gegeven om de degradatie te ontlopen. Tristan Ooms stelde echter zijn tactiek bij en KSV als vechtmachine stroopte de mouwen op. Na de winterstop op 4 februari werd er uit twaalf wedstrijden negentien punten gehaald. Vijf maal winst, vier maal gelijk en drie nederlagen met een doelsaldo van 28 – 21. Complimenten aan het team en de staf. Ook KSV 2, dat een zeer moeizaam seizen doormaakte, heeft zich als voorlaatste ook weten te handhaven.

Brothers act.

Als je met een elftal wint of verliest dan is het altijd een groepsprestatie. Zo ook de overwinning tegen Saenden. Echter niemand durft het belang van Mats en Bart Velseboer in deze wedstrijd te ontkennen.  Met het ene doelpunt nog mooier dan het andere wisten de ‘Valkoogjes’ zelfs vader Nardy op de bank diep te ontroeren. Nadat KSV geheel onnodig op achterstand was gekomen bracht Mats de stand voor rust in evenwicht, 1-1. Na rust lepelde Mats de bal vanuit de middencirkel met het juiste gevoel op de doorsprintende Bart. Na één keer aannemen liet de KSV aanvoerder de Saeden-goalie kansloos. De 1-3 was een complete soloactie van Mats. De Oranje zaalinternationaal verschalkte op onnavolgbare wijze vier spelers om daarna de bal feilloos in de hoek te schuiven. Bij de 1-4 was er wederom van ‘broederliefde’ sprake waarbij de Bart de afmaker mocht zijn. De komende twee wedstrijden speelt KSV op 7 mei thuis tegen Egmondia, dat al negen weken ongeslagen is, en op 14 mei uit tegen WMC.

Dank aan KSV 4 en overige senioren!

De goede resultaten van het eerste team is mede te danken aan de bereidwillige samenwerking van vooral de teamleiding en selectie van KSV 4. Dit team ‘leverde’ o.a. Jordy van der Ham, Lars Ligthart en Mats Velseboer aan KSV 1 maar ook diverse malen spelers aan KSV 2 of 3. Vanuit KSV 3 werd het tweede team af en toe ‘bevoorraad’ en was Just Oudhuis hun ‘uitzendkracht’ voor het vlaggenschip. Resumerend een breed gedragen seniorenprestatie die, zo is te vernomen uit betrouwbare bronnen, binnenkort met behulp van ‘uncle Freddy’s pretwater’ nog maar eens extra  belicht zou moeten worden?