HEERHUGOWAARD – KSV is er afgelopen zondag niet in geslaagd om concurrent Westzaan te verslaan. De inhaalwedstrijd eindigde in een 2-3 nederlaag waardoor KSV als hekkensluiter de winterstop in gaat.

KSV had bij een overwinning drie plaatsen kunnen stijgen, een mooie stap richting de winterstop. Helaas verloor de ploeg van coach Tristan Ooms en blijft op de laatste plaats staan. Met slechts acht punten was duidelijk dat de winst zeer gewenst was. KSV scoorde tweemaal wie Maarten Arends en Michael Sleurink, maar de bezoeker wisten driemaal doel te treffen.

KSV wist in de twaalf wedstrijden slechts dertien doelpunten gemaakt. Daarentegen heeft KSV met 23 tegentreffers het verdedigend prima op orde. Alleen leveren die statistieken niets op.

In de tweede seizoenshelft zullen de Heerhugowaarders uit een ander vaatje moeten tappen om het degradatiegevaar te voorkomen. Het verschil met de nummer acht bedraagt slechts vijf punten, en dus is er nog van alles mogelijk. Aan KSV de taak om in de tweede seizoenshelft het verschil niet te vergroten, maar juist te verkleinen.

De eerste wedstrijd na de winterstop is op 22 januari als de ploeg het thuis opneemt tegen WMC. Om een sprong te maken op de ranglijst is winst cruciaal, maar eerst mag de ploeg uitrusten en genieten van de winterstop.