HEERHUGOWAARD - In de Tweede Divisie van het dameshandbal heeft het middenmootduel tussen KSV en Olympia Hengelo geen winnaar opgeleverd. Na een uur spelen stond er 26-26 op het scorebord in Sporthal Waardergolf.


Het was van het begin tot het eind een spannend duel tussen de nummers vijf en zes van de Tweede Divisie. De thuisploeg van trainer/coach Theo Krom had weliswaar een licht overwicht en dat zorgde halverwege voor een 17-15 voorsprong met name dankzij de schotkracht van Judith Groot, Romy Brink en Jacqueline Köhne.

KSV kon echter nooit echt afstand nemen waardoor de gasten in de wedstrijd bleven en ook weer op gelijke hoogte kwamen. De tweede helft stond dan ook bol van de spanning en de vraag wie de winst naar zich toe zou trekken bleef onbeantwoord aangezien bij de laatste zoemer beide ploegen in evenwicht waren.

Voor KSV staan er de komende weken cruciale wedstrijden op het programma wil men een rol van betekenis blijven spelen in de Tweede Divisie. Als nummer vijf in de stand treft men namelijk de complete top vier van dit moment. Zo gaat men komende zaterdag op bezoek bij nummer twee Dalfsen en komt een week later koploper U.S. naar Heerhugowaard.

KSV - Olympia Hengelo 26-26 (17-15)

Topscorers KSV: Romy Brink (6), Judith Groot (6), Jacqueline Köhne (5), Jonna Lemstra (3), Sam Wagenaar (3), Rosina Vreeburg (2), Esmee Botterhuis (1)

Foto's: Cees Verhage Fotografie