HEERHUGOWAARD - De competitie in de hoofdklasse van het dameshandbal lijkt met de week spannender te worden. KSV speelde zaterdagavond een wedstrijd tegen Westlandia DS3 waarin winst aansluiting met de subtop zou betekenen.

Het duel tussen de nummers zeven en acht was zeker niet hoogstaand, maar de ploeg van coach Theo Krom wist de zege over de streep te rekken, met name door een goed tweede kwartier in de eerste helft. Westlandia begon wat sterker en nam ook een voorsprong , maar nadat de thuisploeg op 4-4 kwam groeide men steeds meer in de wedstrijd. In het tweede gedeelte van de eerste helft wist men steeds vaker de vrije speelster te vinden. Zowel Jonna Lemstra, Larissa Havermans als Jacqueline Köhne scoorden driemaal in de eerste helft. Hetzelfde deed aanvoerster Rosina Vreeburg door drie strafworpen te benutten. Daarnaast werden ook de hoeken veelvuldig gevonden en zo wist Judith Groot zelfs vijf keer het net te vinden en deed ook Brittney Goudmijn haar duit in het zakje met een 19-11 ruststand tot gevolg.

Net als in het eerste bedrijf begon KSV ook slordig aan en de Westlanders wisten even terug te komen tot vier treffers achterstand. Verder liet de thuisploeg het niet komen en met name Köhne en Goudmijn wisten voor enkele prachtige treffers te zorgen waardoor KSV het duel uiteindelijk met 33-27 wist te winnen.

Met de zege werden goede zaken gedaan aangezien de nummers één en twee in de stand verloren. Zo kan het dus gebeuren dat na tien wedstrijden de nummer zeven, KSV, slechts vier punten achterstand heeft op koploper Tornado, en de competitie dus volledig open is.

KSV DS1 - WPK/Westlandia DS3 (33-27)

Doelpunten KSV: Jacqueline Köhne, Judith Groot (beiden 7), Jonna Lemstra, Brittney Goudmijn (beiden 5), Rosina Vreeburg (4), Larissa Havermans (3), Bibi Mol en Lise Botterhuis (beiden 1)

Foto's: DP Sportfotografie

Tornado
Koploper Tornado liet het lelijk liggen in Diemen nadat directe concurrent Cometas een dag eerder al had verloren. Op bezoek bij SV Zeeburg kwam de ploeg van coach hans Eilers echter niet in de wedstrijd en ging met ruime cijfers onderuit (35-25).

Tornado blijft na tien wedstrijden wel koploper al is de voorsprong op Cometas en SV Zeeburg (1 punt) miniem. Ook U.S, SEW 3 en Meervogels zitten op drie punten achterstand nog op het vinkentouw terwijl zelfs het op de zevende plaats staande KSV nog meedoet om de prijzen.

Komende weekend is de laatste speelronde van 2019. KSV gaat dan op zaterdagavond op bezoek bij Meervogels terwijl Tornado op zondagmiddag VIDO zal ontvangen.