HEERHUGOWAARD - KSV DA1 is kampioen geworden in de Topklasse Handbal! Een team wat al vanaf de F jeugd voor een groot gedeelte bij elkaar is en begonnen als dreumesen die door enkele ouders werden begeleidt, en met succes; diverse kampioenschappen werden gevierd en de Noord-Hollandse beker werd gewonnen.

Daarna nam Sandra het team over als trainer/ coach; die heeft ze leren handballen. Ook in die periode werden er kampioenschappen en de Noord-Hollandse beker gewonnen door het team. En nog steeds blijven de meiden succesvol. Met Jorien als trainer/ coach blijft het team maar winnen. Vorig seizoen speelden ze in de landelijke B jeugd divisie. Daar werden ze knap vijfde achter de 'grote' clubs zoals Quintus en SEW; die bleken net even een maatje te groot.

Dit seizoen spelen de eerstejaars A meiden in de Topklasse. Dit is één klasse lager dan het landelijke niveau. En men moet constateren dat de meiden daar een beetje te goed voor zijn. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Met 342 doelpunten voor en 228 tegen zijn de meiden gewoonweg een maatje te groot voor de regio. En als de één van de meiden geblesseerd is dan staat de volgende lichting ook al weer klaar. Diverse meiden uit de C1 spelen weer mee met de A1 en hebben een serieus aandeel in dit kampioenschap. Meerdere meiden van de A1 stromen al door bij KSV dames 1 in de tweede divisie. En ook daar doen ze het goed.

Op 18 maart speelt de A1 haar laatste thuiswedstrijd tegen VOC. Daarna een feestje, dat hebben ze wel verdiend.

Zaterdag 18 maart (Sporthal Waardergolf)

18.00 uur: KSV DA1 - VOC DA2
19.35 uur: KSV DS1 - Bentelo DS1

Gratis toegang!