DALFSEN - Hoewel KSV ook in het tweede seizoen in de Tweede Divisie prima presteert lijken de bovenste plaatsen net iets te hoog gegrepen voor de handbalsters van coach Theo Krom. Afgelopen zaterdag ging in Dalfsen de eerste wedstrijd van een reeks tegen de top vier verloren.


Eerder dit seizoen was KSV in eigen huis nog te sterk voor Dalfsen met 28-26, maar sindsdien is de Overijsselse ploeg de grootste belager van koploper U.S. in de Tweede Divisie. In Sporthal Trefkoele bleek de huidige nummer twee belust op revanche tegen KSV en de thuisploeg ging dan ook fel van start. Het leverde uiteindelijk een 20-16 ruststand op in het voordeel van Dalfsen.

Na de rust liet KSV, waar met name Sam Wagenaar met zeven treffers goed op schot was, het gat niet groter worden, maar kwam men er ook niet overheen. Een eervolle vermelding was er nog wel voor B-junior Mirte Pieneman die namens KSV ook eenmaal het net wist te vinden. Het eindigde uteindelijk in 31-27 voor Dalfsen waardoor KSV op een vijfde plaats blijft staan en het gat tussen beide ploegen nu zes punten is.

Komende zaterdag wacht de volgende sterke tegenstander voor KSV als koploper U.S. naar Sporthal Waardergolf komt (19.15 uur)

SV Dalfsen DS1 - KSV DS1 (31-27)

Doelpunten KSV: Sam Wagenaar (7), Romy Brink (4), Esmee Botterhuis (3), Jackie Heibloem (3), Romée Balm (2), Judith Groot (2), Jacqueline Köhne (2), Bibi Mol (2), Mirte Pieneman (1), Rosali Rood (1)

Foto: Cees Verhage Fotografie

Hoofdklasse
Een klasse lager, in de hoofdklasse, wist Tornado na drie nederlagen op rij weer eens te winnen. De ploeg van trainer/coach Karin Burrekers was zondag in eigen huis met 31-21 te sterk voor DSOV. De Heerhugowaardse formatie staat na dertien wedstrijden op een vijfde plaats, op acht punten achterstand van koploper Meervogels.

Komende zondag 28 januari gaat Tornado op bezoek bij Westfriezen in Zwaag.