HEERHUGOWAARD - In de vierde klasse C stond de derby KSV – Apollo’68 op het programma. Beiden ploegen hadden waarschijnlijk op meer gehoopt, maar verder als een 1-1 gelijkspel kwamen de ploegen niet.

Coach bij KSV is Tristan Ooms. De ervaren oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Heerhugowaarders. De vorige twee seizoenen stond hij aan het roer bij Apollo´68. Voor Ooms was het de tweede ontmoeting van dit seizoen tegen zijn oude ploeg.

Kijkend naar de ranglijst verschilden beiden ploegen niet veel van elkaar. KSV stond voorafgaand aan dit duel met elf punten op de dertiende positie terwijl Apollo´68 met dertien punten de tiende positie bezet. Voor beiden ploegen was een overwinning dus erg belangrijk.

In het eerste bedrijf vielen er geen doelpunten te bewonderen, al zal de sfeer buiten het veld erg gezellig zijn geweest.

In het tweede bedrijf kreeg KSV na twintig minuten een strafschop. Michael Sleurink mocht vanaf elf meter aanleggen en wist het buitenkansje raak te schieten. Een belangrijke voorsprong voor de Kruizenaren die een kwartier werd vastgehouden. Helaas voor KSV kwamen de bezoekers uit Hensbroek tien minuten voor tijd terug tot 1-1. John Borst bracht zijn ploeg met de gelijkmaker terug in de wedstrijd.

Doordat hekkensluiter sint Adelbert zeer verrassend gelijk speelde tegen SVA Assendelft staan KSV, WMC en sint Adelbert met twaalf punten op de onderste drie plaatsen. De komende weken zijn cruciaal, temeer omdat KSV en WMC komend weekend tegen elkaar in actie komen.