HEERHUGOWAARD - KSV DS1 blijft uitstekend presteren in de Tweede Divisie van het dameshandbal. De promovendus van coach Theo Krom speelde afgelopen zaterdag in een razend spannende wedstrijd met 25-25 gelijk tegen DSVD DS2.


Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel in Sporthal Waardergolf op een gedeelde tweede plaats en lieten ook zien weinig voor elkaar onder te doen. DSVD uit Deurningen is al jaren een grootmacht in het vaderlandse handbal en liet ook met het tweede team over het nodige talent te beschikken. KSV had zeker in de openingsfase moeite met de schotkracht van met name Dagmar Oude Voshaar en kwam al snel op twee punten achterstand. Keepster Brenda de Boer groeide echter in de wedstrijd, verrichte enkele puike reddingen en wist in de break enkele malen hoekspeelster Judith Groot te bereiken. Mede dankzij haar treffers en die van cirkelloopster Jacqueline Köhne ging KSV zodoende toch met een 13-12 voorsprong rusten.

Na de rust had DSVD in Marlou Boomkamp nog een ander wapen in huis en ook zij vond regelmatig het net. Omdat de doelpuntenproductie bij KSV even stokte kwamen de gasten zelfs op drie punten voorsprong. KSV toonde echter de nodige karakter, wilde de ongeslagen statusin eigen huis behouden en knokte zich opnieuw naar een voorsprong. In de slotminuten vielen de doelpunten vervolgens over en weer. Köhne, topscorer aan KSV-zijde met vijf treffers leek de winnende te maken, maar uiteindelijk kwam DSVD toch nog langszij en dat was in deze spannende partij uiteindelijk ook een verdiende uitslag.

Na vijf wedstrijden in de Tweede Divisie staat KSV op een gedeelde derde plaats met zeven punten. Alleen HVBS (10 punten) en Olympia (8) presteerden beter. Komende zondag 13 november speelt KSV een Noord-Hollandse derby, uit bij VVW in Wervershoof.

Foto: DP Sportfotografie