HEERHUGOWAARD - Voetbalvereniging KSV moet op zoek naar een andere trainer voor de herenselectie. Hoofdtrainer Ronald de Rooij heeft maandagavond te kennen gegeven per direct zijn functie neer te leggen bij de derdeklasser.


Het besluit komt een paar dagen voor de eerste competitiewedstrijd van aanstaande zondag thuis tegen Egmondia. KSV speelde in de afgelopen weken drie bekerduels waarin het verloor van Berkhout, SC Dynamo en Westfriezen.

De Kruizer Sport Vereniging heeft het besluit van de oefenmeester vandaag bekend gemaakt bij monde van voorzitter Ton Oosterling:

"Ronald de Rooij heeft op maandag 20 september aangegeven te stoppen als hoofdtrainer bij KSV. De redenen voor dit moeilijke besluit zijn onder andere het ontbreken van een goede motivatie van een gedeelte van de spelersgroep, het gebrek aan een duidelijk beleid met betrekking tot de selectie en een goede begeleiding.

Uiteraard betreurt KSV het vertrek van Ronald. Hij heeft zich de afgelopen jaren veel ingezet voor KSV en toonde zich ook in Corona tijd een initiatiefrijke trainer. Voor al die zaken is KSV hem zeer erkentelijk."