REGIO – In de Hoofdklasse van het dameshandbal leden KSV en HV Tornado een nederlaag. De Heerhugowaardse ploegen kenden zo een teleurstellend begin van het nieuwe zaalseizoen.

SV Zeeburg – KSV 24-15
Op bezoek bij SV Zeeburg, dat vorig seizoen als tweede eindigde, verloor KSV met 24-15. ‘We begonnen goed en het liep redelijk gelijk op in de eerste helft’, zei Jonna Lemstra. Halverwege keek de Heerhugowaardse handbalploeg tegen een 11-8 achterstand aan. ‘Wel stonden zij steeds een puntje voor. In een fase in de tweede helft hebben we het laten liggen en was de voorsprong gemaakt voor hun. Die konden we niet meer inhalen.’ vervolgde Lemstra.

Op de overwinning viel dus weinig af te dingen. ‘Zeeburg heeft terecht gewonnen. We speelden af en toe te rommelig, misten de kansen en konden zo niet meer bijkomen.’

HV Tornado – US 10-26
Ook HV Tornado begon het zaalseizoen met een forse nederlaag. ‘Het was een slechte eerste wedstrijd voor ons. Aanvallend scoorden we veel te weinig en verdedigend pakten we veel te weinig aan,’ zei Anja Borst na afloop. ‘We hebben een lesje effectiviteit gekregen van US.’

Volgende week speelt HV Tornado op bezoek bij Meervogels’60.