REGIO – In de hoofdklasse van het dameshandbal hebben KSV en HV Tornado een nederlaag geleden. Waar KSV onderuit ging tegen U.S. , boog Tornado voor het derde team van Westfriesland/SEW.

KSV – U.S. 19-26
In sporthal ‘Waardergolf’ heeft KSV een 19-26 nederlaag geleden. ,,We hebben redelijk gespeeld, en een hoop kansen gecreëerd. Helaas hebben we in de afronding niet voldoende geprofiteerd van de kansen” baalde Jorien Weel na na afloop”.

Door de nederlaag tegen de ploeg uit Amsterdam, zakt KSV naar de zevende plaats. Een mooi moment in de wedstrijd tegen U.S. was het meespelen van jeugdspeelsters Larissa Havermans en Esmee Botterhuis, die mooi zijn ingepast in het team.

Westfriesland/SEW (3) – HV Tornado 27-19
Op bezoek bij SEW 3, dat in de bovenste regionen staat, heeft HV Tornado een nieuwe nederlaag moeten incasseren. Voor de Heerhugowaarders was het alweer de negende nederlaag in dit seizoen. ,,De eerste helft speelden we goed, verdedigend zat het dicht en we werkten echt als team" vertelt Anja Borst. Het duel kende een 12-10 ruststand. ,,De tweede helft misten we teveel kansen en we maakten te vaak stomme fouten. SEW strafte dit af" vervolgt de speelster. ,,Volgende week moet het een stuk scherper".

Na vijftien wedstrijden is de ploeg terug te vinden op de tiende positie. De voorsprong op de nummer voorlaatst bedraagt echter nog zeven punten, waardoor de ploeg niet hoeft te vrezen op een lagere eindklassering.