HEERHUGOWAARD/AMSTERDAM – In de Hoofdklasse handbal zijn zowel de dames van KSV als HV Tornado het jaar 2019 begonnen met een nederlaag. KSV ging in eigen huis onderuit tegen SV Zeeburg, terwijl het Tornado van trainer/coach Hans Eilers koploper U.S. geen pijn kon doen.

U.S. DS1 – HV Tornado DS1 (21-17)
De wedstrijd tegen US van afgelopen zaterdagavond werd weliswaar verloren, maar HV Tornado liet zien dit seizoen stappen te hebben gemaakt. In de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen verloor het nog met 10-26 van US, nu was het verschil maar vier punten.

'In de eerst helft stond de verdediging heel erg goed, maar hadden we erg last van balverlies en scoorden we niet’, zei Lieke Schouten. Met een ruststand van 8-4 wist Tornado wat het moest doen om met minimaal een punt terug te keren naar Heerhugowaard. ‘In de tweede helft was het weer even inkomen, maar liepen we na een tijd weer bij waardoor het verschil in de stand vier doelpunten bleef.’

De nederlaag (21-17) kon niet worden voorkomen. Schouten: ‘Uiteindelijk zijn we trots dat onze verdediging sterk stond, maar het is ook jammer dat we niet meer in de aanval hebben kunnen doen.’

K.S.V. DS1 – SV Zeeburg DS1 (19-28)
De dames van KSV stonden voorafgaand aan het duel tegen Zeeburg op een gedeelde vijfde plaats met buur Tornado. De ploeg van coach Sandra Groenveld moest echter buigen voor de nummer drie in de stand uit Diemen. Net als eerder dit seizoen toen het 24-15 werd voor Zeeburg eindigde het duel met negen doelpunten verschil, en daar zag het de eerste helft niet naar uit.

Ondanks dat Zeeburg vanaf de eerste minuut op voorsprong kwam en deze niet meer uit handen gaf kon KSV tot de pauze redelijk gelijke tred houden met een 10-12 ruststand tot gevolg. In de tweede helft wisten de gasten die voorsprong uit te breiden. Bij KSV bleek met name aanvoerster Jonna Lemstra goed op schot waardoor de thuisploeg dichterbij kon komen, maar in de fase die volgde scoorden de Diemenaren vijf keer op rij en liepen uit naar een ruime zege.

Naast de acht goals van Lemstra werden de overige Heerhugowaardse doelpunten gemaakt door Judith Groot (5), Jacqueline Köhne (4) Bibi Mol en Jackie Heibloem (ieder 1)

Volgend weekend gaat KSV op zaterdagavond op bezoek bij SEW 3 terwijl Tornado op zondag 13 januari thuis speelt tegen Meervogels.

Foto`s KSV-Zeeburg: DP Sportfotografie