LEEUWARDEN – De handbalsters van KSV zijn er in Leeuwarden niet in geslaagd om de voorsprong die het halverwege in handen had over de streep te trekken. Tegen Cometas leed de Heerhugowaardse ploeg een nederlaag, 28-25.

‘Uit de uitslagen van Cometas was te zien dat ze elke keer net aan verloren met één punt verschil. We wisten dat het dus geen makkelijke wedstrijd ging worden’, zei Jonna Lemstra over het duel tegen de ploeg uit Leeuwarden.

KSV begon de wedstrijd sterk. ‘Wat donderdag verdedigend minder ging, ging nu beter en we stonden als één team te verdedigen. We wisten de kansen te benutten en kwamen tot een voorsprong van vier doelpunten’, vervolgde Lemstra. Cometas was een snelle ploeg en de bezoekers begonnen fouten te maken. De ploeg van Sandra Groenveld ging halverwege wel aan de leiding.

‘Na rust begonnen we verdedigend sterk, maar in de aanval liep het niet zoals we hadden gehoopt. Cometas had het zelfde probleem. De stand bleef een tijd gelijk. We gingen kansen missen en zij gooiden hun kansen er daarentegen wel in’, aldus Lemstra. ‘We kregen bijzonder veel twee minuten van de scheidsrechters waardoor we regelmatig in ondertal kwamen te staan. Hierdoor kwam Cometas op een voorsprong en we wisten die niet meer goed te maken.’

Uiteindelijk ging KSV met 28-25 onderuit. ‘Er had meer gezeten in deze wedstrijd. We gaan met opgeheven hoofd door naar volgende week.’