'T KRUIS/WAARLAND - Vierdeklasser KSV heeft in een knotsgek duel tegen Dirkshorn drie zekere punten laten liggen. Een klasse hoger ging Hugo Boys onderuit bij hekkensluiter Con Zelo.

KSV speelde op het eigen kunstgrasveld, het A-veld was onbespeelbaar, bijna 80 minuten wellicht de beste wedstrijd van het seizoen, maar stond aan het eind van het duel tegen middenmoter Dirkshorn met lege handen. De ploeg van trainer Rowan Top begon ijzersterk en tegenstander kreeg geen grip op de KSV-aanvallers. Met knappe doelpunten van Thijs Leegwater (2) en Danny Konijn nam de thuisploeg een comfortabele voorsprong al deed Wilco Gootjes in de blessuretijd van de eerste helft nog wat terug.

De benodigde zege voor KSV leek veilig te worden gesteld door een prachtige vrije trap van Willem Langerhorst, maar vanaf het moment dat Dirkshorn de 4-2 maakte ging er van alles mis en diep in blessuretijd wisten de gasten door treffers van Kamiel Hoogland, Tyrone Choate en Reheil Menmi zelfs de volle winst te pakken: 4-5. KSV blijft door de nederlaag tiende staan in 4A.

Hugo Boys won in 3B twee weken terug nog van het hoog geklasseerde Koedijk, maar sindsdien zijn de zorgen weer groter gworden voor de ploeg van trainer Ron Weinbrecher. In Waarland verloor de ploeg uit De Noord zondag met 2-0 van hekkensluiter Con Zelo door treffers van Geert de Graag en Boyd Boekel. Con Zelo nadert Hugo Boys, dat voorlaatste staat, tot op vier punten.

Komende zondag 2 april speelt Hugo Boys thuis tegen Alcmaia Victrix. Con Zelo gaat dan op bezoek bij Limmen.