HEERHUGOWAARD - De twee Heerhugowaardse ploegen in de hoofdklasse van het dameshandbal hebben zich dit weekend weer van hun goede kant laten zien. KSV speelde in eigen huis knap gelijk tegen koploper Cometas. Hiervan profiteerde Tornado dat zelf won en de koppositie weer overneemt.

Precies een week geleden kwam Cometas uit Leeuwarden ook naar Heerhugowaard. In een duel om de koppositie werd toen met duidelijke cijfers (19-33) gewonnen van Tornado. KSV was dus gewaarschuwd, maar leverde een puike wedstrijd af tegen de Friezinnen. Zelfs bij een achterstand van vier doelpunten ging de ploeg van coach Theo krom niet bij de pakken neerzitten, en met veel energie, wilskracht en prachtige doelpunten knokte men zich terug in de wedstrijd, ondanks een uitblinkende Cometas-keepster. Zo ver dat in de uiterste slotfase zelfs een 17-16 voorsprong werd gepakt. Het laatste schot van Cometas was echter ook raak waardoor het eindigde op 17-17. De teleurstelling van het gelijke spel werd dan ook snel ingewisseld voor trots over de knappe prestatie.

De buren van KSV, Tornado, profiteerden optimaal van het gelijke spel van Cometas door de uitwedstrijd bij VVW 2 in winst om te zetten. De wedstrijd ging gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde nam de ploeg van coach Hans Eilers steeds meer afstand. Na een 11-16 ruststand werd er uiteindelijk met 24-30 gezegevierd.

Door dit resultaat heeft Tornado nu een punt voorsprong op Cometas. KSV volgt op een vijfde plaats met slechts vier punten achterstand wat de spanning in de hoofdklasse weergeeft.

PROGRAMMA

Zaterdag 30 november
19.00 uur: Westfreisland/SEW DS3 - KSV DS1

Zondag 1 december
13.45 uur: Tornado DS1 - U.S. DS1