’T KRUIS – Ondanks een forse achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden kan KSV nog steeds meedoen om de prijzen. Een ruime twee maanden nadat de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms voor het laatst in competitieverband in actie kwam wist men, zei het moeizaam, te winnen van Woudia.

Door diverse afgelastingen speelde KSV deze competitie nog maar acht wedstrijden. Dat zijn er liefst vier minder dan RKEDO en drie duels minder dan de ploegen die strijden om de eerste plaats (SC Dynamo en Strandvogels). In die acht voorgaande wedstrijden liet KSV acht punten liggen en dat zijn er slechts twee meer dan koploper SC Dynamo. Trainer Tristan Ooms was voorafgaand aan het duel dan ook opgelucht dat zijn ploeg de wei in kon. ‘De eerste competitiewedstrijd sinds 25 november. We zijn er aan toe, en hebben er zin in. En ondanks het weer van afgelopen week ligt het veld er naar omstandigheden prima bij.’

Wat er op dat veld gebeurde was met name in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Hoewel de grasmat zeker goed genoeg was om op te spelen ontstonden er toch enkele glijpartijen en grossierden beide teams in balverlies. In een rommelige wedstrijd viel er maar één echte kans te noteren toen Steven van Tunen opdook voor de Woudia-keeper maar naast mikte.

Drang naar voren
Na de rust toonde de thuisploeg meer drang naar voren en dat leverde ondermeer een goede kans op voor Sander Willemse, die in een één-op-één situatie de bal niet langs de keeper kreeg . Een minuut later lukte dit Roy van der Roest wel die op de juiste plek stond om een rebound na een schot van Rick Does te benutten. Met kopballen van Bart Velseboer en dezelfde Van der Roest kreeg KSV hierna nog mogelijkheden om die stand te verdubbelen, maar slaagde daar niet in.

Tegenstander Woudia bleek helemaal niet bij machte om aanvallends wat uit te richten behoudens wat schoten uit de tweede lijn. De Westwoudse ploeg mocht echter blijven geloven zolang het 1-0 bleef, en in de slotminuut moest keeper Dion Bleeker dan ook nog gestrekt om een schot van Van Puffelen te keren. In blessuretijd had invaller Jonathan Zonneveld vervolgens nog de 2-0 op zijn schoen, maar van dichtbij miste hij.

Ritme
Hoewel moeizaam bleek de zege voor KSV wel terecht vond ook een opgeluchte aanvoerder Danny Havermans. ‘Het was moeizaam, maar wij hebben wel geprobeerd te voetballen en kregen ook de beste kansen. En in dit soort wedstrijden gaat het alleen maar om de drie punten en die zijn binnen. Vergeet niet dat we totaal geen ritme hebben na zo lang niet gespeeld te hebben. We hebben nog wat in te halen, maar ik heb er met dit team zeker vertrouwen in dat we kunnen blijven meedoen.’

KSV – Woudia 1-0 (0-0)
57. Roy van der Roest 1-0

Foto’s: DP Sportfotografie