HEERHUGOWAARD - De hoofdklasse handbal voor dames komt nog steeds moeizaam op gang na de lange coronapauze die sinds eind november van kracht is. Vele teams kampen ook sinds de hervatting van de competitie met de nodige besmettingen waardoor er al heel wat duels zijn afgelast. Een positieve uitzondering is KSV dat sinds half februari al drie wedstrijden speelde, en not zo vaak wist te winnen.


De ploeg van coach Theo Krom kwam op 13 februari voor het eerst in actie nadat men op 21 november de laatste wedstrijd gespeeld was. Men won het uitduel bij DTS '48 met 17-22. Twee weken later werd vervolgens ook De Valken aan de zege kar gebonden (20-28).

Donderdagavond speelde KSV in Heerhugowaard-Zuid tegen Meervogels '60 en dat betrof een spannend duel die na een 14-12 ruststand met 26-23 werd gewonnen. KSV staat door dat resultaat nog steeds tweede met een punt achterstand op ZAP DS2 dat echter nog wel twee wedstrijden tegoed heeft.

De andere regionale ploegen kwamen dit jaar nog niet in actie, maar hopelijk komt daar dit weekend verandering als er een bijna compleet programma gepland staat.

KSV komt zaterdagavond in Sporthal De Multitreffer in 't Zand uit tegen Geel Zwart (20.00 uur). Om dezelfde tijd speelt Tornado de uitwedstrijd bij Meervogels '60. Vrone komt komende zondag in actie op bezoek bij De Valken (13.30 uur)

Om alvast te noteren: Volgend weekend, op zaterdag 12 maart is de Heerhugowaardse derby Tornado-KSV om 20.30 uur in Sporthal Waardergolf.