HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zich ook in hun tweede jaar in de Tweede Divisie weten te handhaven. De ploeg van Theo Krom had feitelijk nog één zege nodig en slaagde zaterdag ruimschoots in die missie door het hoger geklasseerde Nijhof/Broekland met overtuigende cijfers te verslaan: 23-14.


Howel sommige speelsters duideijk zenuwachtig waren voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, die voor de verandering in de Deimoshal werd gespeeld, speelde KSV die gauw van zich af. Onder het toeziend oog van vele supporters nam men al gauw afstand van de gasten en was het binnen mum van tijd al 6-1. Aanvallend stak men uitstekend in vorm en ondertussen bleek keepster Brenda de Boer weer nauwelijks te passeren. Op een gegeven moment was de voorsprong zelfs elf punten, een ongekende situatie voor KSV dit seizoen, om uiteindelijk te gaan rusten met een 16-6 voorsprong.

Na de rust liet de thuisploeg even de teugels vieren. waardoor Broekland zes maal op rij kon scoren, maar KSV was snel weer bij de les en toen de zoemer ging bij 23-14 konden de handen opgelucht de lucht in en werd het feit dat men ook volgend seizoen in de tweede divisie uitgebreid gevierd. Hierbij werd voor eigen publiek nog wel even afscheid genomen van hoekspeelster Judith Groot, die na vele jaren in het eerste team te kennen heeft gegeven te zullen stoppen, en in haar laatste thuiswedtrijd liefst zesmaal scoorde, en van trainer Theo Krom die de club op het huidige niveau bracht en na vijf jaar zal vertrekken.

Komende zaterdag sluit KSV de competitie helemaal af met een uitduel bij Stevo in Geesteren.

KSV - Nijhof/Broekland 23-14 (16-6)

Doelpunten KSV: Judith Groot (6), Shannen Ursem (3), Romée Balm (3), Rosina Vreeburg (2), Minke van de Bos (2), Jacqueline Köhne (2), Jackie Heibloem (2), Sam Wagenaar (1), Romy Brink (1), Bibi Mol (1)