HEM – KSV heeft de wens, en zo langzamerhand ook het doel, om de titel te pakken in de Vierde Klasse C. Op bezoek bij De Valken werd het vooral voor rust duidelijk dat het geen loze kreet is, 1-3.

Met de komst van spelers als Danny Konijn, Danny Havermans, Sander Willemse en Dion Bleeker kwamen er meerdere spelers uit ‘t Kruis die ervaring hebben op een hoger niveau. De kwaliteitsinjectie zorgt ervoor dat KSV dit seizoen een rol van betekenis speelt in de Vierde Klasse C. De overtuiging dat het ook een prijs kan opleveren groeit bij de Heerhugowaardse ploeg van Tristan Ooms.

Presteren
Om kampioen te worden moeten uitglijders tegen lager geklasseerde ploegen zien te worden voorkomen. ‘We hebben vooraf ook gezegd dat we dit duel moesten winnen’, aldus coach Tristan Ooms. Tegen De Valken, dat nog niet zeker is van rechtstreekse handhaving, speelde KSV met name voor rust een sterk duel. ‘We hebben goed gepresteerd voor een doordeweekse wedstrijd. Er waren mooie aanvallen en goede balletjes.’

Na een kwartier hadden de Heerhugowaarders al een comfortabele 0-2 voorsprong in handen. Zo werkte Bart Velseboer de bal in de elfde minuut na een crosspass langs doelman Tom Besseling en tekende zo voor de 1-0. Vier minuten later was het Danny Konijn die met een schot in de verre hoek de score verdubbelde. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De gastheer kon weinig uitrichten en KSV liet zien waarom het een titelkandidaat is. Nadat een kopbal van Konijn op de paal eindigde maakte Danny Havermans de 0-3. De aanvoerder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied keurig binnen.

Uit het niets
Dion Bleeker werd voor rust niet echt op de proef gesteld. De doelman moest een keer een balletje uit de lucht plukken, maar grote kansen bleven uit. Toch zag de sluitpost vlak voor rust de bal achter zich in het doel eindigen toen vleugelspeler Tim Stammes uit een voorzet met het hoofd binnen knikte. ‘Daarna werd er meteen afgefloten, dus dat was wel even een dingetje. Het was balen’, aldus Ooms.

Het spel wat voor rust op de mat werd gelegd viel niet te vergelijken met wat er na de pauze werd laten zien. ‘Zij speelden na rust meer de lange bal en wij kwamen er voetballend niet meer uit. De loopacties waren niet goed en we kregen niet veel kansen’, vervolgde Ooms.

Terwijl de scheidsrechter opviel door aparte en meermaals verkeerde keuzes te maken, werd het spel van KSV er niet beter op. Jordy van der Ham was alert door een inzet van De Valken van de doellijn te halen, maar verder bleven grote kansen uit. De zege kwam voor de gasten niet meer in gevaar waardoor het de koppositie voor het grijpen heeft. Met slechts een punt minder en twee duels minder gespeeld dan de huidige lijstaanvoerder Dynamo heeft KSV het nog altijd in eigen hand.

De Valken – KSV: 1-3 (1-3)
11. 0-1 Bart Velseboer
15. 0-2 Danny Konijn
38. 0-3 Danny Havermans
45. 1-3 Tim Stammes

De Valken: Besseling. Molenaar (Bot/65), Timmer (S. Koster/75), Wognum, M. Groot. Appelman, Vroling, K. Koster (De Leth/78). Stammes, R. Groot, Leeuw.