HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zaterdag in de Waardergolf een gemakkelijke en ruime zege behaald op hekkensluiter Green Park/Aalsmeer DS2. De ploeg van coach Theo Krom scoorde zowel voor als na de rust dertien keer (26-10).

Het was al snel duidelijk dat het geen moeilijke avond zou worden voor de KSV-dames. Vanaf het eerste fluitsignaal werd een voorsprong opgebouwd die niet meer werd weggegeven. Met name Judith Groot bleek met haar schoten vanuit de hoek weer op scherp te staan, al had ze wat vaker kunnen scoren met haar break-outs door het midden. Ook Jonna Lemstra en Rosina Vreeburg vonden regelmatig het net terwijl het meeste gevaar van de gasten kwam van Maxine Vollebregt al wist keepster Mascha Wielinga een strafworp van haar knap te keren.

Waar de ploeg uit Aalsmeer in de eerste helft nog redelijk kon volgen (13-7 ruststand) daar liep de thuisploeg in de tweede helft gestaag weg en scoorde zelfs acht keer op rij. Voor de dienstdoende speaker het sein om er een gepaste woordgrap in te gooien, "KSV loopt Aalsmeer uit" , en voor coach Krom om wat vaker te wisselen. Voor het scoreverloop maakte dat nauwelijks verschil want waar de gasten in de gehele tweede helft slechts drie keer scoorden, deed de thuisploeg dat wederom dertien keer met een 26-10 eindstand tot gevolg.

Door de zege en de overige resultaten op zaterdagavond is KSV inmiddels geklommen naar de derde plaats in de hoofdklasse. Zondag treffen de nummers 1 en 2, Tornado en Cometas, elkaar en dat gebeurt eveneens in de Waardergolf (12.30 uur).

KSV DS1 - Green Park/ Aalsmeer DS2 26-10 (13-7)

Doelpunten KSV: Judith Groot (7), Jonna Lemstra, Rosina Vreeburg (ieder 5), Bibi Mol (3), Jacqueline Köhne, Larissa Havermans (ieder 2), Jackie Heibloem, Fleur van Dam (ieder 1)

Foto's: DP Sportfotografie