HEERHUGOWAARD - Nadat in de afgelopen jaren meerdere spelers om wisselende redenen vertrokken kent KSV een moeilijk seizoen. Na mooie jaren waarin de subtop werd bereikt, speelt KSV voor het tweede seizoen op rij tegen degradatie.

Een echte verrassing was de mindere vorm van KSV niet, zo ook niet voor Rowan Top. “Hier hielden we rekening mee, maar we hadden wel gehoopt meer punten te hebben” baalt Top logischerwijs wel van de slechts acht punten die vergaard werden.

Om handhaving te realiseren is vertrouwen cruciaal. “Er is vertrouwen. Dit is gebaseerd op het feit dat we de eerste helft het beetje geluk miste in bepaalde wedstrijden. We vertrouwen erop dat het op een gegeven moment ook onze kant op gaat vallen en een reeks neer kunnen zetten. We zijn in niet veel wedstrijden weggespeeld. We zijn ook in staat om als team te voetballen, en dat moeten we de tweede helft van het seizoen in meer wedstrijden laten zien” waarmee Top en zijn ploeg een duidelijk doel heeft voor de komende maanden.

Bij KSV vertrokken met Danny Konijn, Danny Havermans en Dave Stet in de afgelopen jaren naar LSVV. Rick Does besloot te vertrekken naar Alcmaria Victrix. Ook besloten er spelers bij KSV te stoppen, onder meer vanwege blessureleed.

Het ooit zo sterke KSV wat in sinds 2010 in het linkerrijtje eindigde, speelt net zoals vorig seizoen in de vierde klasse als degradatie kandidaat. Hopeloos is het zeker niet bij KSV. “Natuurlijk geloof ik in handhaving, anders kunnen we net zo goed nu al stoppen. De eerste seizoenshelft hadden we dan ook een stuk meer punten kunnen halen. Vaak verliezen we het op één doelpunt verschil, dat is erg zuur” aldus Rowan Top.

KSV zal in de wedstrijden tegen de directe concurrenten punten moeten behalen in deze tweede seizoenshelft. We moeten gewoon winnen van onze concurrenten” aldus Top.

Weerzien
Komende zondag speelt KSV in eigen huis tegen Alcmaria Victrix, de nummer vijf van de vierde klasse C. Voor de Heerhugowaarders is het een weerzien met Peter de Groot, oud hoofdtrainer van KSV. Ook Rick Does, tot vorig seizoen speler bij de Heerhugowaardse ploeg, keert met zijn huidige club Alcmaria Victrix terug bij KSV.

Peter de Groot was sinds 2008 en 2014 hoofdtrainer bij KSV. In zijn eerste seizoen wist hij als nummer twee te promoveren vanuit de vijfde klasse. Het seizoen daarna eindigde hij zevende, om in het derde seizoen een plek in de nacompetitie te bereiken, maar tot promotie leidde het niet voor KSV. In de laatste drie jaar werden de seizoenen afgesloten met een vierde, vijfde en zevende positie.

Rick Does speelde vier seizoenen bij KSV. De vleugelaanvaller wist in die periode 39 doelpunten te maken in de competitie. Een mooie periode voor Does, maar dit seizoen is hij dus te bewonderen in Alkmaar. Afgelopen zondag wist hij als invaller tweemaal te scoren tegen Sporting Krommenie. Een belangrijk aandeel dus in de ruime overwinning.

Rowan Top kijkt uit naar het weerzien. “Zeker iets om naar uit te kijken en het geeft ook wel een stukje extra motivatie om tegen hun te voetballen. Er liggen voor ons gewoon kansen, uit waren we namelijk ook niet kansloos.” waarmee Top doelt op de 3-2 nederlaag die het leed.