ASSENDELFT - Na de 3-1 overwinning zijn de kansen op handhaving weer in leven voor KSV. Het laat zien hoe klein de verschillen nog zijn in de vierde klasse C. De achterstand op de veilige tiende plaats is namelijk teruggedrongen tot één punt. 

Het is opvallend dat de verschillen na ongeveer een half seizoen nog zo klein zijn. Daarnaast heeft KSV één wedstrijd minder gespeeld dan de nummer tien. Hierdoor zijn de kansen weer aanwezig voor de Kruizenaren die nog geen opperbest seizoen doormaken.

Afgelopen zondag won de ploeg van Tristan Ooms dus knap met 3-1 van Alcmaria Victrix. Michael Sleurink was met twee doelpunten erg belangrijk voor zijn ploeg, maar ook Bart Velseboer droeg met een doelpunt zijn steentje bij aan de overwinning.

Komende zondag gaat de ploeg opnieuw spelen tegen een subtopper, ditmaal SVA Assendelft. De ploeg verspeelde afgelopen weekend een 3-1 voorsprong waardoor het tegen WMC genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel. De ploeg zal dus gebrand zijn op een goed resultaat.

Eerder dit seizoen won SVA Assendelft met de nodige moeite, maar de 0-1 overwinning betekende wel de volle buit op bezoek bij KSV. Sebbe David bekroonde zichzelf tot matchwinner.

Ondanks dat KSV een moeilijk seizoen doormaakt heeft de ploeg vertrouwen in de huidige hoofdtrainer. Tristan Ooms blijft na dit seizoen namelijk nog twee jaar aan de club verbonden. De coach heeft met Hugo Boys, Duinrand S, Alkmaarsche Boys en Apollo’68 al aardig wat clubs onder zijn leiding gehad. In die jaren vierde de coach twee promoties. Allereerst met Hugo Boys, en vervolgens met Duinrand S. Beiden keren werd de coach kampioen van de vijfde klasse.

Met Ooms hoopt KSV uiteraard uit de gevarenzone te verdwijnen en weer successen te boeken in de vierde klasse, te beginnen met een mooi resultaat op bezoek bij SVA Assendelft komende zondag. Aftrap 14.00 uur.