HEERHUGOWAARD De kippenbrugderby was afgelopen zondag een prooi voor KSV. De Heerhugowaarders kwamen dan wel op achterstand, maar de ploeg wist Apollo’68 vervolgens met een klinkende 5-1 zege te verslaan.

Afgaande op de ranglijst lag een dergelijke uitslag in de lijn der verwachting. Toch valt Apollo’68 niet uit te vlakken. ,,Ik denk dat de ploegen gelijkwaardig zijn. Zij hebben alleen een wat ongelukkige eerste seizoenshelft gehad, maar die gaan zeker nog stijgen op de ranglijst” zei KSV aanvoerder Roy van der Roest in aanloop naar de derby.

Na afloop kon echter worden vastgesteld dat het alleen voor rust gelijkwaardig was. ,,In de eerste helft ging het twee kanten op. Apollo’68 had de betere kansen” zei Bart Velseboer na afloop. Via Bas Weel kwamen de Hensbroekers op 0-1. Vlak voor rust schoot Velseboer de stand op 1-1.

Via Steven van Tunen, Bart Velseboer, Jonathan Zonneveld en Don van Sermondt liep KSV uit naar een 5-1 overwinning. ,,De uitslag was terecht. Wij waren heer en meester. We waren alleen maar in de aanval” besluit de aanvaller.

Door de ruime zege, en de nederlaag van directe concurrent WMC, klimt KSV naar de vijfde plaats. Een knappe prestatie van de Heerhugowaarders. De ploeg blijft met beiden benen op de grond, waardoor er niet zal worden gesproken over kansen op promotie. Rechtstreeks handhaven was het doel, en dat lijkt met een voorsprong van elf punten zo goed als zeker.