HEERHUGOWAARD – KSV heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Thuis tegen Alcmaria Victrix won de ploeg van Tristan Ooms verrassend met 3-1.

KSV zit in een fase waarin het punten nodig heeft, al heeft het deze niet voor het oprapen. Tegen Alcmaria Victrix, dat nog nooit won in Heerhugowaard, lagen mogelijkheden. Temeer omdat het een weerzien met oud coach Peter de Groot en voormalig KSV Speler Rick Does betekende. “Zeker iets om naar uit te kijken en het geeft ook wel een stukje extra motivatie om tegen hun te voetballen. Er liggen voor ons gewoon kansen, uit waren we namelijk ook niet kansloos.” blikte Rowan Top vorige week al vooruit. En zijn woorden werden waargemaakt want vanaf minuut één ging KSV vol in de aanval, op jacht naar een goed resultaat.

Het feit dat Alcmaria Victrix geen beste wedstrijd op de mat legde speelde ook mee in het succes van KSV. Na ruim een kwartier kwamen de Heerhugowaarders al op voorsprong. Michael Sleurink was het eindstation van een vloeiende aanval die via Diederik Luiken uiteindelijk bij Sleurink terecht kwam, en vervolgens fraai werd afgerond. Pas na 35 minuten liet Alcmaria Victrix zien waarom het vijfde staat. De ploeg van coach Peter de Groot wist meerdere kansen te creëren, al wist het slechts eenmaal te scoren. Rick Does wist de bal goed voor te geven waarna Amin Charik doel trof. Ook met dit doelpunt was weinig mis. Voor de Alkmaarders een fijne opsteker zo vlak voor rust, KSV zocht de kleedkamers op met een zuur gevoel.

In het tweede bedrijf nam KSV het heft weer in handen en wist speelde Bart Velseboer erg sterk. De aanvaller wist uit een corner binnen te koppen waarmee de 2-1 voorsprong werd gepakt door KSV.

Na een grote mogelijkheid van Alcmaria Victrix besliste Michael Sleurink het duel. Met zijn tweede treffer van de middag en dus de 3-1 schoot hij de laatste hoop van Alcmaria Victrix aan diggelen.