HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zaterdagavond de tweede overwinning op rij weten binnen te slepen. In de thuiswedstrijd tegen Meervogels keek men lange tijd tegen een achterstand aan, maar door dertig seconden voor het laatste fluitsignaal een strafworp te benutten pakte men toch de volle buit.

Aanvoerster Jonna Lemstra was na afloop blij en vooral opgelucht. 'Ja, we speelden echt niet goed vandaag en dan is het extra lekker als je deze met veel wilskracht toch over de streep weet te trekken.' Toch begon de Heerhugowaardse formatie van coach Sandra Groenveld wel sterk aan het duel en nam het al rap een voorsprong. 'Na een minuut of tien gingen we rommeliger spelen en raakten we in de aanval veel te veel ballen kwijt', aldus Lemstra. Cruciaal voor het scoreverloop was echter ook de trefzekerheid bij de strafworpen want waar Meervogels er via Linde Verduin wel drie van de vier wist te scoren daar miste KSV er liefst drie.

De ploeg uit Akersloot liep na een 8-11 ruststand verder uit naar een verschil van zelfs vijf punten. Coach Theo Krom van Meervogels meende ook wat andere speelsters tijd te gunnen, maar die wissels pakten niet goed uit. Puntje voor puntje kwam KSV dichterbij en met het publiek er achter ging men er weer in geloven. Op drie minuten van het einde kwam KSV op gelijke hoogte en toen men in de laatste minuut een strafworp kreeg te nemen sloeg de schrik even om het hart omdat de drie voorgaande mis gingen. Ditmaal faalde Judith Groot echter niet en dit zorgde voor dolle vreugdetaferelen in het KSV-kamp.

HANDBAL HOOFDKLASSE-HK DS-E

KSV - Tornado 19-18 (8-11)

Topscorers KSV: Judith Groot (6), Jonna Lemstra, Milou van der Veen (ieder 3), Jacqueline Kohne, Bibi Mol (ieder 2), Brittney Goudmijn, Jocelyn Noordeloos, Kim Oud (ieder 1)

Topscorers Meervogels: Loes Vrouwe (4), Robin van der Slikke, Linde Verduin (ieder 3), Anna van Baar, Annick de Beurs (ieder 2), Puck Dekker, Iris Leijen, Jasmijn Leijen, Ilja Zandbergen (ieder 1)

Foto's: DP Sportfotografie