AMSTERDAM – De handbalsters van KSV verloren afgelopen zaterdagavond van US. Gezien de ranglijst was de nederlaag geen schande. Het treffen eindigde in een ruime zege voor de thuisploeg, 37-19.

‘US is een sterke en snelle ploeg is met goede afstand schutters. Ze hebben deze wedstrijd daarom ook verdiend gewonnen en staan niet voor niets tweede’, aldus Jonna Lemstra. Na de eerste helft keek KSV al tegen een 23-8 achterstand aan. 'We moeten de eerste helft maar snel vergeten. We stonden in de verdediging gewoon te slapen.’

Het duel was bij aanvang van de tweede helft al gespeeld. ‘We moesten de tweede helft maar ingaan alsof het 0-0 stond. Het ging het een stuk beter. De vechtlust was meer aanwezig', vervolgde Lemstra. De ploeg kon echter niet meer dichterbij US komen.