BERGEN - Na een moeizame eerste seizoenshelft kan er gesteld worden dat KSV in goede doen is. De ploeg van coach Tristan Ooms heeft zich opgewerkt naar de tiende positie, en directe handhaving lijkt uiterst dichtbij.

In de acht wedstrijden die KSV in 2017 heeft afgewerkt werd slechts eenmaal verloren. De ploeg speelde driemaal gelijk, en won vijf keer. Hierdoor heeft KSV sinds de jaarwisseling het puntenaantal van acht verhoogt naar 23 punten.

Hierdoor is KSV uit de gevarenzone geklommen en is de voorsprong op de twaalfde positie zes punten. Met nog zes wedstrijden te gaan voor KSV is directe handhaving zeer goed mogelijk geworden. Temeer omdat de nummer twaalf, Sporting Krommenie nog maar vijf wedstrijden moet spelen.

Afgelopen zondagmiddag speelde KSV op bezoek bij VV Bergen. Tegen de fusieclub werd de score na achttien minuten in Heerhugowaards voordeel geopend. Roy van der Roest was de man die doel trof. Vlak voor rust wist Bergen via Noah Robles op gelijke hoogte te komen.

Tien minuten na rust kreeg Bart Velseboer zijn tweede gele kaart, en dus rood. Doordat Velseboer zijn frustratie in woord en gebaar kenbaar maakte aan de scheidsrechter leek er een lange schorsing aan te komen, maar volgens de aanvoerder van KSV is de vrede gesticht met de scheidsrechter en zal de lengte van de schorsing hoogstwaarschijnlijk meevallen.

Bergen wist twintig minuten voor tijd de score naar 2-1 te brengen. Stijn Vrasdonk was de man die de voorsprong bewerkstelligde. Helaas zag hij hoe Giel Beers in de absolute slotfase de 2-2 binnen werkte.