HEERHUGOWAARD - De dames van KSV hebben zaterdagavond het handbaljaar 2017 positief afgesloten. In het belangrijke duel in de middenmoot tegen VOC DS3 was winst essentieel voor het aanhaken in de subtop. De thuisploeg van coach Alice Zonneveld slaagde hier in door de Amsterdammers met 26-24 te verslaan.

Zonneveld was na afloop zeker in haar nopjes. ,,Dit is een enorme opsteker. We hebben met wat blessures te kampen gehad waardoor het de laatste weken wat minder ging". De coach doelde op de laatste twee wedstrijden die verloren gingen nadat KSV daarvoor een uitstekende start van de competitie kende. De ploeg stond op een gegeven moment zelfs even tweede in de hoofdklasse, maar is inmiddels gedaald naar een zesde plaats. Omdat tegenstander VOC vooraf zevende stond met slechts één punt minder kon er gerust gesproken worden van een spannende wedstrijd in de middenmoot. Een hoogstaande wedstrijd werd het echter nimmer want daarvoor werden er aan beide kanten teveel fouten gemaakt, en werden er regelmatig stevige duels uitgevochten met meerdere gele kaarten en tijdstraffen tot gevolg.

KSV begon in ieder geval wel sterk aan de wedstrijd door al snel een 5-2 voorsprong te nemen. In die fase kwam VOC nog wel even terug tot 5-5, maar nadien behield de thuisploeg toch continu een voorsprong met een 13-11 ruststand tot gevolg. Aanvoerster Rosina Vreeburg was weer als vanouds op schot onder meer met drie benutte strafworpen, en ook Jonna Lemstra en Mandy Zijlstra wisten in die eerste helft enkele malen het net te vinden. Een zelfde start kende de thuisploeg in de tweede helft toen al snel de voorsprong werd uitgebreid. VOC deed nog wel even wat terug, maar KSV behield de marge toch telkens op twee punten. Patty Bakker en opnieuw Vreeburg waren nu de meest trefzekere speelsters en keepster Brenda de Boer bleek belangrijk met enkele fraaie reddingen. Ondertussen werden de overtredingen steeds steviger en hadden de heren-scheidsrechters Faber en van Troost hun handen vol aan het duel. Uiteindelijk werd het door KSV toch tot een goed einde gebracht met een 26-24 overwinning. ,,Een positieve afsluiter van 2017 waardoor we kunnen aansluiten bij de subtop", aldus coach Zonneveld. ,,We kijken vol vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft"

KSV DS1 - Succes Schoonmaak/ VOC DS 3 (26-24)

Topscorers KSV: Rosina Vreeburg (9), Patty Bakker, Mandy Zijlstra (ieder 5), Jacqueline Kohne, Jonna Lemstra (ieder 3), Kim Oud (1)