HEERHUGOWAARD – Zoals gebruikelijk werd de Heerhugowaardse handbalderby weer een sfeervolle avond. Het publiek werd getrakteerd op een spannend duel waarin KSV uiteindelijk aan het langste eind trok. Het knokte zich in de slotfase langs HV Tornado, 18-16.

Speciaal tijdens de derby liepen de speelsters van beide teams met pupillen aan de hand op. ‘En zij waren flink aan het aanmoedigen’, aldus Jonna Lemstra. Niet alleen de jongelingen zorgden voor een sfeervolle sporthal Waardergolf. ‘Het was echt een derby, tussen het publiek zaten supporters van KSV en Tornado door elkaar. Elk doelpunt werd volop gevierd’, zag Lieke Schouten.

Spannend
De supporters zagen een spannend duel, met voor KSV een goede afloop. Toch was de eerste helft minder. ‘Er waren van beide kanten weinig doelpunten’, vervolgde Lemstra. Uiteindelijk had de thuisploeg halverwege een 8-7 voorsprong in handen. ‘In de tweede helft gaven we het even uit handen, maar gelukkig konden we als team terug knokken.’ De ploeg vocht voor de overwinning, welke in de slotfase werd behaald. ‘Het was een nek aan nek duel. We waren aan elkaar gewaagd, wat het heel spannend maakte. Helaas stonden wij in de laatste minuten met een man minder en kon KSV de winst pakken’, aldus Lieke Schouten.