HEERHUGOWAARD – In de eerste helft kon KSV een gaatje van vijf punten slaan. In de tweede helft was het niveau echter minder doordat de Heerhugowaardse handbalsters het conditioneel zwaar hadden. Het kostte de ploeg uiteindelijk de punten, 20-23.

Tegen Meervogels’60 was het verschil tussen beiden helften groot. ,,De eerste helft ging het wel lekker, maar in de tweede helft brak het ons op qua conditie” vatte Rosina Vreeburg het duel samen. ,,Vier van onze vaste basis waren er niet vanwege griep en blessures. We hebben met vier jeugdspeelsters gespeeld” verklaarde de speelster de mindere conditie. ,,Voor ons doen was het wel goed dat we zolang gelijk op konden gaan. Het is alleen zonde dat we het hebben weggegeven. We waren in de aanval wat minder creatief”.

In de eerste helft kon KSV een gaatje van vijf punten slaan met de bezoekers uit Akersloot. Voor rust werd het verschil echter teruggedrongen tot drie punten. Het betere spel was voor de ploeg uit Heerhugowaard, maar het kon geen grote voorsprong neerzetten. ,,In de eerste helft kwamen we nog goed mee en waren we zelfs de betere partij” zei Vreeburg, die zelf ook meerdere keren het net wist te vinden.

Conditie
In het tweede bedrijf werd de opgebouwde voorsprong al snel teniet gedaan. Meervogels kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd hadden de bezoekers van coach Theo Krom een 18-19 voorsprong te pakken. Die voorsprong werd in de slotfase verder uitgebouwd, 20-23.

Door de nederlaag daalt KSV een plaats. Na negentien wedstrijden bezet het de zevende positie. De ploeg krijgt nog drie wedstrijden de kans om het seizoen mooi af te sluiten. Dat zal dan moeten gebeuren tegen DSS 2, SEW 3 en VOC 3. ,,Hopelijk pakken we daar nog een paar punten” aldus Vreeburg.

Versterkingen
Na afloop sprak Vreeburg haar twijfels uit over volgend seizoen. ,,We moeten op zoek naar een nieuwe trainer/coach en onze keepster gaat er mee stoppen. Dus we moeten even afwachten hoe het gaat lopen” zei de speelster. Ondanks dat er in de afgelopen weken veel jeugdspeelsters meespelen zijn versterkingen gewenst bij KSV. ,,Op zich kunnen die goed meedoen, maar het zou mooi zijn als we een balans kunnen houden. Wat ervaren speelsters met aanvulling van uit de jeugd” vervolgt Vreeburg. ,,En wat betreft de keepsters is het afwachten. Het is een beetje spannend”.