HEERHUGOWAARD - Waar het er naar uitziet dat na afgelopen weekend de amateursport voorlopig stil ligt hebben de handbalsters van KSV nog wel de koppositie in de hoofdklasse gepakt. De ploeg van coach Theo Krom won met nipt verschil van Westfriezen.


Voor Krom een weerzien met enkele oude bekenden want hij stond eerder aan het roer bij de club uit Zwaag die afgelopen seizoen promoveerde naar de hoofdklasse. Krom zal niet al te blij zijn geworden van wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien want bij rust hadden de gasten een 11-13 voorsprong genomen.

Na de pauze kwam het toch nog goed in een lege sporthal Waardergolf van waaruit de club wel een livestream verzorgde. Achterin stond de dekking prima en was er voor Westfriezen nauwelijks nog doorkomen aan en als dat wel gebeurde dan was daar altijd nog de uitstekend op dreef zijnde keepster Brenda de Boer. Door vier snelle treffers achtereen van Judith Groot (foto) wist de thuisploeg een gat te slaan die het niet meer weggaf al kwam Westfriezen nog wel tot op één punt. Eindstand 21-20.

Aangezien er vanwege coronaperikelen slechts drie van de zes wedstrijden doorgingen is KSV vooralsnog koploper en gezien de maatregelen die naar verwachting dinsdag worden aangekondigd zal men dat ook nog lange tijd blijven.